Fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, i s-a făcut rău în ambulanța care a avenit la arest ca să o transporte la spital, la scurt timp după ce judecătorii Curții de Apel București au decis eliberarea acesteia și plasarea în arest la domiciliu.
Sorina Pintea a stat aproximativ 15 minute în ambulanță, în curtea arestului, până ce autospeciala s-a pus în mișcare. Medicii i-au pus o perfuzie, după ce Sorina Pintea nu ar fi mâncat mai multe ore. Fostul ministru al Sănătății suferă de o boală autoimună rară.
Judecătorii de la Curtea de Apel București care au analizat contestaţia Sorinei Pintea au stabilit vineri, definitiv, revocarea măsurii arestării preventive a acestei. Fostul ministru va fi cercetat în continuare în stare de libertate.
Pintea este suspectată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract. Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbăta trecută, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii. Cel mai probabil, ea va fi internată într-un spital pentru tratament.
„Apărarea a solicitat revocarea măsurii arestării preventive, fără o altă măsură, şi în subsidiar luarea măsurii controlului judiciar, care să fie suficientă, pentru a putea ca doamna Pintea să meargă să se interneze direct în spital. Solicitarea domniei sale nu este de a se duce acasă, chiar dacă o aşteaptă copiii, ci de a se interna, pentru a putea fi tratată de cadrele medicale”, a spus vineri avocatul Viorel Mocanu.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, ca Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, să fie eliberată din arest preventiv şi să fie cercetată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită.
Judecătorii de la CAB au dispus ca Sorina Pintea să fie plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, perioadă în care trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la IPJ Maramureş, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de această instituţie ori de câte este chemată. De asemenea, Sorina Pintea nu are voie să comunice direct sau indirect cu inculpatul Mihai Coste, precum şi cu martorii George Lucian Tudor, Octavian Niculescu, Marius Mihai Barbul şi Dan Botorce.
Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, este acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
Curtea de Apel Bucureşti a decis să accepte contestația depusă de Sorina Pintea, față de arestarea preventivă decisă în urmă cu o săptămână, în dosarul în care este acuzată de luare de mită.
Ionuț Pintea, fiul fostului ministru, a vorbit despre situația în care se află mama sa, ajunsă după gratii în urma unui flagrant.
Autoritățile modifică legislația după scandalul iscat de „plimbarea” Sorinei Pintea în cătușe, prin fața camerelor de luat vederi, într-o stare fizică precară.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro