Aglomerație ca-n fiecare zi de weekend în Piața Obor, mai ales că duminică credincioșii catolici sărbătoresc Paștele, iar cei ortodocși, Floriile. Multă verdeață, multe fructe – mere, pere – rămase din producția de toamna trecută, la fel și cartofii albi și roșii la 4 lei kilogramul, iar printre toate și prospături de primăvară: morcovi, castraveți, dar și roșii.
Nu sunt 65 de lei precum cele din Alba Iulia, dar nici departe nu sunt. Prețurile kilogramului de roșie românească de seră variau între 45 și 50 de lei, dar lumea nu se prea îndura să le cumpere. Existau, într-un loc și unele de 30 de lei.
La concurență și cu ceva mai mult succes, roșiile grase, bulgărești sau cele cherry din Grecia. „Nu avem marfă din Turcia!”, răspundeau unii comercianți atunci când erau întrebați de clienți, unii ușor sceptici, înainte de a cumpăra.
Roșiile din țara vecină, desfăcute pentru câte o degustare (și cu ceva gust chiar), costă între 20 și 25 de lei, iar unele sunt atât de mari încât pleci acasă cu una dacă vrei să iei un kilogram. Lângă ele, castraveți noi, la 15-20 de lei/kg, același preț îl au și ardeii verzi. Dovleceii sunt ceva mai scumpi, 20 de lei/kg.
Kilogramul de miel, mai ieftin decât cel de roșii
Sus, în hală, multă carne de miel. Măcelăriile afișau același preț la kilogram, 39 de lei și zeci de animale stăteau atârnate în spatele vitrinelor. Și deși mai sunt câteva zile bune până la Paște, era înghesuială la vânzare.
Surpriza din altă piață
Câteva stații de tramvai mai încolo, în Piața Dristor, printre standurile de fructe și în fața celor de flori, marfă mai rară la vânzare: ouă de gâscă, mari, la 10 lei bucata și surpriză!, două ouă de struț. Prețul pe măsura oului: 200 de lei. Online, pe site-urile care comercializează acest gen de produse „exotice”, prețul unui ou este de 100 de lei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro