Aer condiționat, prize USB, spațiu pentru curățenie, spațiu pentru picioare, vagon restaurant cu prețuri decente. Pare o descriere dintr-un tren de mare viteză care circulă în vestul Europeni, dar nu, este experiența trăită de un maramureșean care a plecat cu trenul spre Viena, relatează publicația locală Glasul Maramureșului. Prețul plătit de acesta: 300 de lei, dus-întors, adică echivalentul a 60 de euro, iar deplasarea s-a făcut cu vagoane ale companiei maghiare de stat MAV.

Andrei Ansary a povestit totul pe Facebook, acolo unde a postat și fotografii. 

„De la plecarea trenului, condițiile au fost perfecte în raport cu prețul. Mă refer la funcționarea aerului condiționat, curățenia din vagon, dar mai ales situația toaletei care m-a surprins plăcut, fiind curată și îngrijită. Trenul este format din vagoane salon dotate cu măsuță, prize USB/220V și mult spatiu de întins picioarele. Pot spune că n-am dus lipsă de spațiu, mult mai bine față de avioanele wizz, însă acolo zbori cel mult 4 h în Europa. Bagajele de tip troler au stat pe raftul de deasupra fără probleme”, a scris acesta pe Facebook.

Am rămas surprins de prețurile corecte și meniul diversificat al restaurantului. Am petrecut mult timp din călătoria mea aici, fiind o plăcere deosebită să servești ceva și să poți admira peisajul pe geam. 

Viteze mici în România, trenul prinde aripi de la Budapesta

Maramureșeanul a remarcat și minusurile călătoriei: durata de peste 10 ore. În bună măsură datorată vitezei mici din România.

„Trenul IR EC/687 pleacă în fiecare zi la ora 8:00 de la linia 1 din Baia Mare, iar durata călătoriei este de 10 h și 21 min. Din totalul timpului, aproximativ 1 h și 30 min. este utilizată pentru procedurile de control vamal și opriri tehnice. Pe distanța Baia Mare – Medieșul Aurit, viteza călătoriei este de 50 km/h, de la Medieș la Valea lui Mihai (stația de frontieră), viteza variază între 80 km/h și 100 km/h.

La ora 14:20, trenul ajunge în Budapesta, unde schimbă locomotiva, având o oprire de 20 de minute. Din Budapesta, viteza de călătorie până la Viena a fost de 160 km/h, recuperând o mare parte din totalul de timp parcurs, iar la 17:10 am ajuns la destinație fără întârziere”.

Citește continuarea pe Glasul Maramureșului.

foto: Andrei Ansary/Facebook

 
 

Urmărește-ne pe Google News