“Am cumpărat primele păsări în anul 2008, mai mult din curiozitate, iar după ce m-am convins că nu sunt ucise de clima din România, întreţinerea animalelor a devenit hobby”, a povestit Pricop Probuţu. “Era pe la începuturi, când i-am adus în gospodărie şi s-au speriat. Unul a sărit peste gard şi a fugit prin grădină. S-a tăiat la gât şi ne speriaserăm că o să-l pierdem. Până la urmă, a fost sacrificat şi am fost nevoiţi să cumpărăm un alt exemplar”, ne-a spus Doina Probuţu.
De la un struţ se foloseşte totul
Sucevenii spun că de la un struţ pot folosi aproape orice – de la carne, până la ouă, pene şi piele, iar întreţinerea lor nu e foarte costisitoare. Păsările se adaptează foarte uşor condiţiilor climatice din ţara noastră şi se hrănesc cu fân, lucernă tocată, ba chiar şi cu un amestec de cereale pe bază de porumb, grâu, secară, orz, floarea- soarelui, soia. De asemenea, struţii pot fi hrăniţi cu varză tocată, dovlecei, frunze de sfeclă, sfeclă furajeră şi morcovi.
O femelă poate face ouă de 5.000 de dolari pe an
Femelele de struţ sunt unele dintre cele mai “harnice” păsări, pentru că pot face în jur de 80 de ouă pe an. Ţinând cont de faptul că un ou de struţ fecundat poate fi vândut cu 300 de lei bucata, comercializarea lor poate aduce un beneficiu de 5.000 de dolari anual. La aceasta se adaugă comercializarea cărnii, a pielii şi a penelor.
Aşa arată, comparativ, oul de struţ faţă de ouăle de găină. Greutatea primului este, în medie, de 1,6 kilograme, pe când al găinii nu depăşeşte 75 de grame
SUPEROFERTĂ! Intră acum pe shop.libertatea.ro şi cumpără, la un preţ excepţional, cărţile colecţiei «Descoperă animalele savanei cu Regele Leu»!
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro