“Toată ziua vorbeam cu Lucian în casa «Noră pentru mama» despre cum ne vom plimba de mână pe faleza din Galaţi, despre cum voi face eu jogging tot acolo. Abia aşteptam să ajung în oraşul soţului meu, dar acolo am descoperit dezastrul care s-a abătut asupra urbei. Faleza nici măcar n-am văzut- o, pentru că e acoperită de ape”, ne-a mărturisit, dezamăgită, Cristina, craioveancă de origine. Cea mai mare teamă a locuitorilor din Galaţi este să nu se lase terenul de lângă Dunăre şi să pătrundă apa în construcţiile din apropiere.

Au făcut donaţii pentru sinistraţi

“Apa ar distruge tot ce e pe mal, case, ateliere, magazine. Deja şi-a făcut loc în multe locuri, chiar şi universitatea la care sunt eu student e în pericol”, a spus Lucian. Cei doi îndrăgostiţi care şi-au unit vinerea trecută destinele se pot considera însă norocoşi. Nu de alta, dar blocul în care vor locui e amplasat pe un deal, iar Dunărea, oricât de nervoasă ar deveni, nu are cum să ajungă până la ei. “Ne pare însă rău pentru ce se întâmplă în alte zone din ţară şi am încercat să ajutăm şi noi, donând haine”, a adăugat Cristina. Aflat ieri la Galaţi, şi Traian Băsescu s-a arătat îngrijorat de situaţia Dunării. “Inundarea oraşului ar fi o mare ruşine pentru noi toţi şi un semn al neputinţei autorităţilor”, a spus preşedintele.

Suceava: Băbuţele s-au îmbrăcat în haine militare

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au trimis, zilele trecute, în localitatea suceveană Dorneşti ajutoare pentru sinistraţi. Militarii au adus oamenilor haine, paturi de campanie, lenjerie, uniforme militare şi cearşafuri. Elena Bohatin are 70 de ani, iar casa ei a fost luată de ape. Ajutorul i-a prins bine, mai ales că nu mai are ce să îmbrace, toate lucrurile fiindu- i acoperite cu nămol. “Niciodată nu am pus mâna pe o haină militară. Ne- au dat ce au avut, şi pijamale şi un pat de campanie. Ne bucurăm că ne ajută”, a spus bătrâna.  (Cristina Scorţariu)

Brăila: Poliţiştii merg la birou cu barca

Poliţiştii de frontieră din Brăila, care-şi au sediul pe o fostă navă a Marinei de Grăniceri, ancorată la mal, ajung la serviciu cu barca. Asta după ce apele au inundat toată zona. Activitatea se desfăşoară totuşi în condiţii normale.


Arad:
Românii din străinătate se întorc să-şi ajute familiile

Mii de români care muncesc în străinătate se întorc acasă zilele acestea, pentru a-şi ajuta rudele afectate de inundaţiile din Moldova. Autocarele se îngrămădesc, zi de zi, la Vama Nădlac, iar oamenii îşi povestesc nenorocirile care îi aşteaptă acasă. “Am venit să îmi ajut soţia. Apa ne-a luat casa, e distrusă. Nu mai avem unde dormi. Ne rupem oasele muncind printre străini, iar autorităţile nu fac nimic, nu construiesc nici măcar un dig”, a declarat Adam Moldovean, unul dintre românii pe care inundaţiile i-au chemat de urgenţă acasă, în judeţul Bacău.

Ajutor european
Parlamentul European a hotărât să adauge România pe lista statelor vizate de Rezoluţia Parlamentului European din 17 iunie 2010 referitoare la inundaţiile care au avut loc în ţări din Europa Centrală. Astfel‚ ţara noastră va putea beneficia de Fondul de solidaritate al UE, pentru refacerea zonelor afectate de inundaţii.

Videanu, apostrofat de sinistraţi
Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a fost apostrofat, marţi, de un locuitor al comunei Dămuc, care i-a cerut atât lui, cât şi celorlalţi miniştri să doneze bani pentru sinistraţi. Pedelistul i-a asigurat pe cei care au suferit în urma inundaţiilor că împreună cu firmele de stat va dona 10 milioane de euro celor afectaţi.


Citeşte şi: Incredibil! Băsescu se ceartă cu sinistraţii!

Aşa înoată o fetiţă… pe stradă!

Dan Diaconescu a dus şapte camioane cu ajutoare la Săuceşti

Mama tânărului înghiţit de viitură săptămâna trecută: «Mi-a spus că se însoară, apoi l-au luat apele»

Soţii morţi în inundaţii, îngropaţi împreună

O tânără de 18 ani e în stare de şoc după ce a scăpat din apele care i-au ucis bunicii!

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News