„O vreme chiar am fost mândri de el, portretul lui a atârnat în școală ca exemplu pentru copii”, a declarat primarul satului, Lyubov Pavlik reporterilor de la Canalul 12, citați de site-ul săptămânalului ucrainean Fakty

Acum, în Vetly, care se întinde pe o duzină de kilometri de-a lungul graniței ucrainene-belaruse, locuitorii îl blestemă pe Mihail, pentru că luptă în Ucraina de partea Rusiei și emite ordine penale. Acesta a participat în 2014 la războiul împotriva Ucrainei. „Nu știu cum să-l numesc. Nu este uman. Câte vieți omenești a luat, câtă durere a adus pământului nostru. Cele două surori și fratele lui încă locuiesc în acest sat. Un alt frate, Nikolai Zusko, luptă și el acum – este colonel al Forțelor Armate ale Ucrainei”, a adăugat primarul.

Există și o fotografie a lui Mihail Zusko pe site-ul oficial al Direcției Principale de Informații din Ucraina, în secțiunea „Trădători”. Acolo se menționează că acesta a participat la primul război cecen, iar pentru participarea la ostilitățile de pe teritoriul Ucrainei a primit o promovare: din comandantul Corpului 1 Armată (Donețk), a devenit comandantul adjunct al Armatei 49 (Stavropol) din Districtul Militar de Sud al Forțelor Armate RF.

Urmărește-ne pe Google News