Luni, pe 25 martie, creștinii ortodocși sărbătoresc Buna Vestire, ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naște pe Fiul lui Dumnezeu.
Este prima mare Sărbătoare din Postul Paștelui, care va ține până pe 4 mai, dar și prima zi cu dezlegare la pește.
Iar până luni seară pe Şoseaua Kiseleff din București, zeci de comercianți și-au dat întâlnire pentru Festival Pescăresc! Vorbim de mai multe restaurante care gătesc la fața locului pentru vizitatorii târgului.
Iar cozile s-au creat încă de la deschiderea zilei. Fiind o vreme perfectă de petrecut în aer liber, bucureștenii s-au oprit pentru masa de prânz la restaurantele de la șosea.
30 de lei pentru o porție de borș pescăresc
Sute de kilograme de pește și fructe de mare sunt pregătite de zecii de bucătari veniți la București. Oferta e pentru toate gusturile și toate buzunarele!
De la scrumbie, hering, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac, crap de Dunăre, caras, somn, nisetru, biban roşu până la somon, scoici și fructe de mare.
Cele mai mari cozi s-au făcut la o porție proaspătă de saramură de crap și la storceagul pescăresc. S-a cumpărat din greu păstrăv și crap la proțap, crap proaspăt, dar și la o porție de creveți cu usturoi.
Gurmazii au putut să cumpere inclusiv mici din pește, sărmăluțe percărești, dar și tot felul de crochete și chifteluțe din hamsii și scoici.
Porțile de pește proaspăt pornesc de la 15 lei și pot ajunge până la 40 de lei, în funcție de preparatul comandat.
Cei care nu sunt fanii peștelui au avut posibilitatea să-și cumpere o varietate de preparate la grătar, de la porc, pui și vită, la cârnați și mici.
Iar pentru pofticioși nu lipsesc cornulețele de casă, cozonaci sau tot felul de plăcinte tradiționale, scovergi, covrigi, dar și gogoși. Dar și tot felul de fructe, de la mere, pere și căpșune.
Cozonacul era cel mai scump, 79 de lei un kilogram, în schimb cornulețele se vindea cu 9 lei, la fel ca și salamul de biscuiți, iar pentru o ciocolată de casă, doritorii trebuiau să scoată 12 lei din buzunar.
Se acordă premiul pentru cel mai delicios borș pescăresc
Invitatul special al evenimentului a fost Ovidiu Țigănuș „Bărbosu”, un cunoscut vlogger culinar din Onești, devenit extrem de cunoscut pe rețelele de socializare pentru toate preparatele pe care acesta le gătește.
Pentru cei mici s-au organizat de creație, de pictură și facepainting, dar și momente artistice speciale.
Târgul din acest an se va încheia luni cu acordarea premiului pentru cel mai delicios borș pescăresc.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 16
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
michi • 24.03.2024, 13:11
Preparate traditionale: bors pescaresc de la Onesti si tochitura de la Ceatalchioi!!!