Lacul Atitlán – Guatemala

Aflat la poalele a trei vulcani impunători, lacul Atitlan vă aşteaptă împrejmuit de dealurile acoperite cu nu mai puţin de 800 de specii de plante. Nu trebuie ocolite nici micuţele sate mayaşe aflate în apropierea lacului, aşa cum odată plecaţi în expediţia către lac, vă puteţi opri şi în oraşul Panajachel.

Este bine de ştiut că puteţi închiria bărci cu care să străbateţi lacul, pentru o experienţă memorabilă. Din păcate, în ultimii ani nivelul algelor din lac a crescut îngrijorător însă se speră ca un proiect salvator să protejeze acest încântător colţ de natură.

Loch Lomond – Scoţia

Pentru amatorii de istorie, Loch Lomond, aflat la 39 de kilometri de Glasgow, oferă o atmosferă luată parcă din romanele romantice ale epocii Victoriene. Lacul este presărat cu insuliţe, unele dintre ele atât de mici încât dispar, pur şi simplu, atunci când nivelul apei creşte, iar unele dintre ele atât de mari încât pot fi locuite. Majoritatea vaporaşelor care oferă curse de agrement pe lac opresc la cea mai mare insulă, Inchmurrin, astfel încât turiştii pot vedea rămăşiţele unei mânăstiri din secolul al VII-lea dar şi ruinele castelului Lennox, din secolul al XIV-lea.

Lacul Garda – Italia

Garda este cel mai mare lac din Italia şi unul din cele mai populare locuri de petrecere a vacanţei pentru locuitorii acestei ţări. Lacul Garda se află la mijlocul drumului dintre Milano şi Veneţia, însă pentru a simţi cu adevărat pulsul acestei zone, specialiştii vă recomandă să vă cazaţi într-un orăşel din partea sudică a ţărmului lacului.

Lacul Bled – Slovenia

Lacul Bled este o adevărată destinaţie de vis. Nu trebuie să vă spunem decât că este înconjurat de munţi, că în centrul său se află insula Bled, cu biserica sa magnifică din secolul al XVII-lea. Până la insulă se poate ajunge cu o „pletna”, un fel de gondolă ce poate fi închiriată de pe ţărmul lacului. Odată ajunşi pe insulă, nu uitaţi să încercaţi experienţa tragerii clopotului bisericii. Lacul Bled se află la doar 57 de kilometri de capitala slovenă Ljubljana.

Redactorii Budget Travel au mai nominalizat în această selecţie a celor mai frumoase lacuri şi Crater Lake, din SUA,  Peyto Lake, din Canada, Lake Annecy, din Franţa, Plitvice Lakes, din Croaţia, Lake Nakuru din Kenya şi Lake Matheson, din Noua Zeelandă.

Fotografii: EPA / Northfoto

Urmărește-ne pe Google News