Oamenii care au luat parte la protest au scandat „Libertate”, „Vrem să muncim” și „Unde-s mulți, puterea crește”.

Pe pancartele pe care cei din industria HoReCa le au cu ei se pot citi mesaje precum „Contăm doar când votăm?”, „Omorâți o tradiție doar din intuiție”, „La desert servim faliment” sau ”Suntem 400.000. Contează?”.

Mulți dintre manifestanți și-au imprimat aceleași mesaje pe tricourile albe pe care le-au purtat la protest.

Unei persoane i s-a făcut rău la fața locului, însă a fost ajutată de jandarmii timișeni și și-a revenit.

Reprezentanții HoReCA cer ca limita de 1,5 sau 3 la mie să nu se aplice la restaurante și cafenele, la fel cum nu se aplică în alte sectoare de industrie.
Cei din HoReCA consideră că restricționarea vânzării și a consumului în restaurant, închiderea sectorului organizării de evenimente, a barurilor și cafenelelor nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii.

„Nu distrugeți antreprenoriatul local și comunitatea. Trebuie să trăim cu acest virus și să câștigăm războiul supraviețuirii! Doar să ne respectăm și să nu mai fim mințiți!”, spun protestatarii.

Conform unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) de joi, 15 octombrie, reprezentanții HORECA din Timiș pot deschide localurile la o capacitate de 50 la sută (în intervalul orar 06.00-23.00) dacă incidența cumulată a cazurilor de Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori, sau la 30 la sută din capacitate (în intervalul orar 06.00-23.00) dacă rata de infectare este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori. Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Timiș, este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori. Rata de infectare cu Covid-19 în Timișoara, conform CJSU, era joi, 15 octombrie, de 2,25 la mia de locuitori.

 
 

Urmărește-ne pe Google News