Scena a fost amenajată chiar pe malul lacului Golovița, la debarcader. Artiștii au fost aduși cu o șalupă până la locul concertului. Mii de spectatori s-au strâns cu ore înainte, încercând să prindă un loc cât mai bun. Oamenii s-au așezat să privească și pe podul care face legătura cu „insula”, un parc înconjurat de apă, din zona portului. În total, în jur de 20.000 de spectatori au venit la concert.

Una dintre formațiile care s-au desprins din legendara Gipsy Kings și și-au făcut propriul drum în muzică, trupa lui Tonino Bailardo a cucerit publicul din Jurilovca încă de la primul cântec.

Moment din timpul concertului susținut de Gipsy Kings la Jurilovca

Chitarele au fost puse la treabă pe toate părțile, vocile au vibrat pe toate registrele, chiar și percuționiștii au smuls ovații la pasajele instrumentale. N-a fost loc de playback sau jumătăți de măsură, iar lumea a simțit asta. A dansat, a ținut ritmul cu palmele, a strigat „Ole!” și „Bis!”, a aplaudat și, firește, a filmat cu telefoanele mobile. Muzicienii au fost plăcut surprinși de reacția vie și caldă a audienței și au ținut să-și declare, la rândul lor, simpatia: „România, I love you!”.

Noaptea când satul a arătat ca un mare oraș

Cu excepția unui mic incident, cu un spectator prea dornic să împartă bezele peste gardurile de protecție, atmosfera a fost încărcată de emoții bune. Unii și-au adus aminte de tinerețe, alții au descoperit cât de ușori sunt pașii de latino dance. După un „encore” cu hitul „Volare”, Gipsy Kings au pus chitarele în toc și au plecat, tot cu șalupa, pe apă, în alaiul fanilor dornici de încă un selfie cu ei.

Luminile s-au stins pe scenă, dar s-au aprins pe cerul nopții dobrogene. Un show de artificii a încântat turiști și localnici deopotrivă. Peste zece minute de jerbe colorate, scântei aurii și albastre, cu pocnet de floricele spațiale au adus o tăcere aproape mistică peste debarcader. Din când în când, se auzea câte un „uau!” de o sinceritate care nu mai are nevoie de sunete articulate în cuvinte.

Seara a continuat cu gustări sau cine târzii, pe lângă cazanele cu borș și grătarele cu pește care încă fumegau. Pentru câteva ore magice, un sat cu aproximativ 2.000 de locuitori a avut parte de bucuria muzicii pe care o găsești pe marile scene ale lumii.

Fotoreporterul Libertatea Dumitru Angelescu a surprins atmosfera și momentele-cheie ale serii de festival de la Jurilovca. Duminică, pe scenă urcă Irina Rimes, Damian Drăghici, Proconsul.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 22

Urmărește-ne pe Google News