Apariția „terminatorilor” peste granița ruso-ucraineană a fost observată în rețelele de socializare de către compania de securitate Ananke Group. Fotografia publicată prezintă patru „terminatori” transportate pe calea ferată.

BMPT „Terminator” sunt niște mașini de luptă care susțin tancurile. Sarcina lor este să ajute în timpul luptelor din orașe și străzi. Pur și simplu, va fi foarte util pentru ruși în timpul ofensivei planificate în Donbas, scriu jurnaliștii polonezi.

Aceste vehicule sunt înarmate cu două tunuri 2A42 de 30 mm și două lansatoare supersonice de rachete antitanc. După cum este descris de portalul militar defence24.pl, BMPT „Terminator” „a fost conceput la începutul secolului ca un răspuns la experiența dureroasă a armatei ruse în utilizarea vehiculelor de luptă de infanterie BMP-1 / BMP-2 pentru tancuri de sprijin în timpul primului război cecen și care erau prost blindate și înarmate, de aceea s-a decis dezvoltarea unui vehicul puternic blindat.

Terminator poate trage simultan la patru ținte diferite. Aceste mașini se caracterizează printr-un grad foarte ridicat de automatizare, de unde și numele lor care face referire la filmul cu Arnold Schwarzenegger.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

foto: EPA și HEPTA

Urmărește-ne pe Google News