Dan Lică, de 21 de ani, a uimit asistenţa cu invenţia sa, robotul care face… aerobic! Acesta poate fi un adevărat instructor pentru persoanele care nu au timp să se deplaseze până la sala de sport. Face flotări, genuflexiuni ori exerciţii pentru braţe.
”Printre poziţiile preferate ale lui RoboEX se numără statul în mâini şi stând în cap. E un companion de nădejde pentru cei care vor să facă gimnastică acasă. În plus, RoboEX  poate face atmosferă la petreceri, pentru că aplaudă şi dansează”, a explicat Dan pentru libertatea.ro.
El a inventat patul care te trezeşte dimineaţa
Un alt participant la Competiţia Infomatrix,  Mwesiga Ngemera Ndibalema, din Tanzania, are 16 ani şi a venit la Bucureşti cu proiectul ”Stimulus Bed”. E vorba mai exact de un pat care face tot posibilul să te trezească. Mecanismul constă într-un soft instalat la telefonul mobil, care transmite comenzi la un alt soft, montat în pat. Astfel, patul poate trece la diverse acţiuni, ce trezesc persoana care doarme în el. Trezirea poate fi făcută ”cu sonor”, curenţi de aer, sau stropi de apă pulverizaţi printr-un spray montat la capul patului. ”Distracţia” nu se termină aici. Pot fi provocate şi vibraţii sau mişcări puternice ale patului.  ”Am lucrat la acest proiect trei luni. Cred că poate fi implementat cu succes de un hotel. Softul poate fi instalat la recepţie, iar recepţionerul poate trezi oaspeţii, după metoda aleasă de ei: prin sunet, cu apă ori prin mişcări bruşte ale patului”, ne-a spus cu mândrie Ndibalema.

Urmărește-ne pe Google News