Marea Britanie

Când vine vorba despre vacanța de vară, britanicii nu au prea multă răbdare. Cum elevii încep vacanța de vară, cum au și plecat la drum. Astfel, în luna iulie, autoritățile britanice avertizau că aproximativ 37 de călători vor fi făcute în primele două săptămâni ale vacanței școlară de vară.

Cea mai aglomerată zi este de obicei prima zi de weekend, adică imediat după ce elevii intră în vacanță. Aproximativ 2,5 milioane de mașini au ieșit pe șosele din Marea Britanie, iar șoferii au fost îndemnați să se „înarmeze cu multă răbdare”. Pe lângă numărul mare al mașinilor, perioada vacanței a coincis cu și cu perioada în care s-au făcut mai multe reparații la autostrăzile britanice.

În plus, dacă mai are loc un accident oricât de minor pe autostradă, călătoria a devenit mai lungă cu mai multe ore. O demonstrează înregistrarea de mai jos, realizată pe centura de nord a Londrei.


Franța

Francezii au mai multe sărbători de care profită pentru a pleca în vacanță. De altfel, sunt chiar articole care îi îndrumă pe șoferi când să evite să iasă pe autostrăzi, căci se pot lovi de cozi kilometrice. În general, pe perioada verii pot avea loc astfel de ambuteiaje. De exemplu, potrivit TheLocal.fr, weekendul 8-9 iulie a fost primul din acest an, în care francezii au plecat de acasă către plaje sau zone montane.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

În rest, sunt mai multe perioade în care șoferii francezi formează cozi uriașe, însă acestea variază în funcție de zonă. De exemplu, ziua de 12 august este de obicei una cu trafic foarte mare în regiunea Rhône-Alpes-Auvergne, precum și în zona mediteraneană franceză, când mulți italieni și spanioli vin în țara vecină. În aceleași zone va fi traficul foarte aglomerat pe 19 august, când oamenii vor reveni în orașe.


Statele Unite

Americanii au mai multe perioade în care iau cu asalt șosele: Ziua Recunoștinței, sărbătoarea de ziua națională de pe 4 iulie, sărbătorile religioase etc. Toate sunt motive pentru aceștia să se urce la volan și să meargă fie în vacanță, fie să se întoarcă la familia lor, pentru a petrece împreună.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Nu este astfel de mirare că știrile despre traficul îngrozitor de pe autostrăzile americane apar de mai multe ori în timpul anului. Imaginile surprinse anul trecut, de Ziua Recunoștinței, aratăt cât de lungi pot să devină cozile de pe șosele.

https://twitter.com/ABC7/status/801262762261291008

Potrivit unui studiu, șoferii americani pierd anual 1.200 de dolari din cauza traficului, relata agenția Reuters, la începutul anului. Suma de bani pierdută a fost calculată în funcție de combustibilul consumat de șoferi, dar și a timpului pe care aceștia îl petrec în coloană. Cea mai gravă situașție este în Los Angeles, dar și în New York.


Germania


Deși este recunoscută pentru autostrăzile sale fără limită de viteză, chiar și acolo se mai formează ambuteiaje. Cel mai recent exemplu a fost în weekendul de Paște din acest an. Fotografiile au fost surprinse în nordul țării, pe autostrada care leagă Hamburg de Bremen, în luna aprilie, când numeroși nemți au plecat în vacanța de Paște.


Desigur, în alte țări situația este chiar mult mai gravă. Șoferii din Moscova și Bogota (capitlaa Columbiei – n.r.) sunt cunoscuți pentru faptul că petrec cea mai mare parte a timpului în trafic. De exemplu, șoferii din capitala Rusiei stau aproximativ 25,2% din timpul petrecut la volan blocați în ambuteiaje.

Traficul din Hanoi (Vietnam) este și el unul infernal

Iar în China, mii de șoferi au rămas adesea blocați pe autostrăzi în timpul vacanțelor. Fotografia de mai jos a fost surprinsă în 2015, când chinezii au avut parte de o vacanță de o săptămână.

Foto: EPA


Citește și: FOTO EXCLUSIV/ România a cucerit Paralia! Ciorbă de burtă și mici la tavernă, bere la pet pe plajă!


La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News