Staţia de transformare a energiei electrice de la Târgu Ocna a fost repusă sub tensiune, după ce a fost grav afectată de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie, în urma revărsării râului Trotuș. Astfel, alimentarea cu energie a celor 13.000 de consumatori din zona Târgu Ocna – Slănic Moldova a fost securizată, neexistând riscull pe viitorl al întreruperii distribuţiei energiei pe perioade mai lungi de timp.

Reprezentanții Delgaz Grid susțin că echipele companiei de furnizare a energiei electrice au lucrat zilnic între 10 și14 ore, timp de 17 zile consecutiv, pentru remedierea avariilor cauzate de viitură. La executarea lucrărilor, care au presupus îndepărtarea a zeci de tone de mâl, aluviuni şi resturi aduse de râul Trotuş şi, totodată, curăţarea şi verificarea a mii de contacte electrice, sute de echipamente de automatizare şi acţionare electrică, au fost implicaţi electricieni şi ingineri din toate judeţele Moldovei.

De asemenea, un sprijin important în lucrările de curăţare a staţiei şi evacuare a apei a venit şi din partea angajaţilor din domeniul gazelor naturale, precum și a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău şi ai Primăriei Târgu Ocna.

„A fost o muncă contracronometru, cu multiple provocări, dar am reuşit să refacem acest obiectiv energetic. Profesionalismul colegilor noştri a făcut echipă bună cu implicarea şi dedicarea autorităţilor locale şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău”, a explicat, vineri, într-un comunicat de presă, directorul general Delgaz Grid, Csulak Ferenc.

Reprezentanții companiei de electricitate susțin că vor fi analizate și căutate soluții pentru prevenirea pe viitor a unor situații similare celei de la Târgu Ocna.

Citește și: OAMENI ȘI BULDOZERE. Alegerea romilor: ”Credeți că nouă ne place să rămânem în mizeria asta?”. Ministrul pentru Diaspora pasează responsabilitatea

 
 

Urmărește-ne pe Google News