Chiar dacă nu a motivat această decizie, Leslie Hawke pare să se despartă fără probleme de casa pe care o deține de ani buni, iar în acest sens a angajat chiar și un agent imobiliar din Buzău, care să se ocupe de vânzare și să primească eventualii clienți.

„Trebuie să-mi vând casa, care este la o oră și 20 de minute la nord de București. Este un loc minunat, pe un deal din regiunea viticolă Dealu Mare. Dacă dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți căutați o casă de vacanță într-un sat vechi, departe de nebunia congestionată a drumului 1A, vă rog să transmiteți mai departe aceste informații. Am restaurat complet și am extins căsuța tradițională din secolul al XX-lea. Dacă sunteți interesați, contactați agentul”, scrie Leslie Hawke într-un mesaj postat pe pagina personală de socializare.

Primele mesaje au început să curgă, mai mulți străini întrebând-o dacă pleacă din România sau ce preț de vânzare a stabilit.

Așa arată casa din Dealu Mare pe care Leslie Hawke a scos-o la vânzare

Casa are centrală pe gaz dar și sobă pe lemne, ferestre termopan realizate de un localnic, două surse de apă, adică o conductă municipală și un puț propriu, două dormitoare la etaj, fosă septică modernă, o livadă de migdali, nuci, pomi fructiferi și mesteceni. De asemenea, o persoană care are grijă de domeniu locuiește chiar peste drum de acesta. Ideală pentru o casă de vacanță, mobilată cu mult bun gust, modern, dar și cu elemente care țin de ambientul rural, locuința lui Leslie Hawke arată incredibil și cu siguranță va avea și clienți interesați să o achiziționeze rapid.

Livingul de la parter și scara din lemn care urcă la mansardă

Leslie Hawke s-a născut pe 22 februarie 1952, în Texas, SUA. În 1970 a absolvit Liceul Richland din Texas, iar în 1974, Universitatea din Connecticut. A fost Director de Dezvoltare al Centrului Princeton de Pregătire în Leadership şi a lucrat 25 de ani în domeniul editorial. Înainte să se stabilească în România, avea cinci ani de experienţă în administrarea organizaţiilor non-profit. A venit în România în anul 2000, prin programul american de voluntariat Peace Corps/ Corpul Păcii. Și-a propus să stea doi ani, dar ulterior a hotărât să rămână până în 2020.

A lucrat cu mame şi copii care trăiesc în condiţii precare, iar în 2004 a fondat ONG-ul OvidiuRo, împreună cu Maria Gheorghiu, pentru a le facilita copiilor foarte săraci, cei mai mulţi romi, accesul la educaţie. Şase ani mai târziu, au lansat programul „Fiecare copil în grădiniţă“, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, dar cu finanţare de la instituţii private din România şi de la o fundaţie americană. În 2005 a primit titlul de Cetăţean Extraordinar din partea Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională.


Citește și: VIDEO / Sezonul și maratonul. Bogdan Nicolai, scenaristul de la Vocea României, aleargă ca să fie un om mai bun


Urmărește-ne pe Google News