În cadrul evenimentului vor avea loc mai multor ateliere meșteșugăreți, iar vizitatorii vor putea vedea cum se produceau cămășile de zale sau cum se prelucrau lemnul, osul sau pielea. 

Conform organizatorilor de la muzeu, „participanții vor avea ocazia să deguste mâncăruri preparate după rețete culinare antice, autentice”. 

Demonstrații militare

Punctul culminant al acestor zile este că cei care vor ajunge pe Calea Victoriei din București vor vedea pe viu demonstrații militare, „prin intermediul cărora publicul se va familiariza cu formațiile de luptă romane sau cu armele dacilor”. Publicul va putea asista inclusiv la lupte cu gladiatori.

Cei de la Asociaţia Terra Dacica Aeterna vor reconstitui aspecte civile şi militare ale perioadei antice. 

„Veţi putea admira ţinutele tinerelor doamne romane, ale mândrelor noastre dăciţe şi echipamentele impresionante ale legionarilor romani, războinicilor daci şi sarmaţi, care vă vor provoca la diverse întreceri (de îndemânare, strategie sau logică) pentru toate vârstele”, au transmis aceștia.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Opt expoziții de vizitat în interiorul muzeului

Mai mult, muzeul este deschis pentru vizitare. Iar cei care-i vor trece pragul vor vedea o adevărată lecție de istorie.  Există trei expoziții permanente: Tezaurul istoric al României, Copia Columnei lui Traian, Lapidarium.

Dar și alte cinci expoziții temporareꓽ Cuza 150, În jurul Atacului de la Smârdan. Pictori ai Războiului de Independență în colecția MNIR, Portretul Regelui. Carol I în Colecția Filatelică a României, Decret. Deportare. Lagăr. Mărturii din colecția Muzeului Național de Istorie a României, Muzeul jucăriilor.

Programul de vizitare al muzeului este 10.00 – 18.00, casa de bilete se închide la 17:15. Prețul unui bilet fiind de 5 lei pentru elevi, studenți, 10 lei pentru pensionari și 20 de lei pentru adulți.

Cum arată programul de duminică

10:00 – 15:30: ateliere meștesugărești

14:00 – 14:30: lupte de gladiatori

15:00 – 15:30: demonstrații militare

 
 

Urmărește-ne pe Google News