Acțiunea de cercetare a avut loc după ce, în ultimele săptămâni, forțele ruse au atacat obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în apropierea graniței cu România.

„Marți, 24 septembrie, specialiști din MApN și SRI au cercetat o zonă aflată la sud de localitatea Plauru, județul Tulcea, unde a fost semnalată existența unor  fragmente de dronă.  Aria cercetată este situată în afara perimetrului locuit al comunei Plauru, nefiind afectate elemente de infrastructură”, a transmis MApN.

„Din investigațiile executate la fața locului, s-a stabilit că fragmentele respective provin de la o dronă rusească de tip Geran 2. Acestea au fost ridicate în vederea expertizării, conform procedurilor legale”, a precizat MApN.

Ministerul Apărării Naționale a reiterat mesajul ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, „care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”.

Urmărește-ne pe Google News