Imediat au fost inițiate măsuri de securizare a zonei și informarea Serviciului 112, echipei Secției tehnico-explozivă din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), cât și Procuratura raionului Ocnița.

„Poliția de Frontieră în comun cu inspectorii IP Ocnița, asigură  perimetrul delimitat și pregătesc asistența pentru echipele de intervenție și verificare ale Secției tehnico-explozivă și Procuratura”, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) din Republica Moldova.

În cei doi ani și jumătate de război în Ucraina, rachetele rusești au survolat de mai multe ori spațiul aerian al Republicii Moldova în drumul lor spre ținte din Ucraina.

În cadrul luptelor aeriene, mai multe fragmente de rachete au căzut în localitățile de la graniță. Primul incident a avut loc în noiembrie 2022, în satul Naslavcea, din raionul Ocnița.

În ianuarie 2023, o patrulă a poliției de frontieră a Republicii Moldova a descoperit resturile unei rachete, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni),

Fragmente de dronă au fost descoperite și joi, 4 aprilie, în apropierea localităţii Etulia-Vlădiceni, raionul Vulcăneşti, la granița cu Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News