Francezii nu se simt bine la București. După Budapesta și Munchen, unde au jucat în grupa F, „cocoșii” sunt nemulțumiți de ce au găsit în Capitală. Și ziariștii sosiți cu ei, la fel. A doua zi la rând în care mai mult critică. În special „L’Équipe”.
În ediția de sâmbătă a cotidianului de sport de la Paris, reporterii au scris că jucătorii Franței nu se pot reface la București, înaintea primului meci din fazele eliminatorii ale competiției continentale. E gălăgie la Hilton Athenee Palace (vineri seară, era o petrecere de sfârșit de an a studenților), pentru că stabilimentul e plasat în centru, unde e trafic intens.
„Acest hotel nu e atât de eficient pentru recuperare”, au conchis ei, văzând și „o lipsă de confort evident” la etajul în care au avut acces.
Trimisul ziarului, Hugo Delom, a făcut un mic tur al orașului și a descoperit un „București eurosceptic”. Acesta este titlul unui articol apărut duminică, al cărui subtitlu este: „Capitala română nu manifestă mare interes pentru Euro”.
Jurnalistul a remarcat că în orice ghid ți se spune că „Aici e un mic Paris”. „Totuși, în afara unei replici a Arcului de Triumf, nu e chiar evident”, a punctat el, cu o ironie. Din perspectiva lui, „Bucureștiul e un oraș eterogen, cu un mozaic de cartiere foarte diferite. E dificil să găsești puncte comune între festivul Lipscani, împrejurimile șic ale parcului Herăstrău și aceste serii de blocuri lungi, albe sau gri”.
Despre blocuri a vorbit și Thomas Chesneau, 22 de ani, fost al 4-lea portar al lui PSG și prieten cu Kimpembe și Rabiot, acum la Concordia Chiajna: „Sunt momente când ajungi în zone cu clădiri de genul celor din fosta Uniune Sovietică și îți spui că nu vei rămâne prea mult aici”.
Dar Chesneau are și cuvinte frumoase: „Pentru mine, calitatea vieții e mai bună aici decât la Paris. Te poți apropia ușor de oameni, atmosfera e plăcută”.
Delom nu a simțit atmosfera unui turneu final: „Euro? Doar panourile albastre demonstrează existența competiției. Trebuie să fii creativ pentru a detecta o formă de efervescență. Steagurile naționale flutură peste tot (n.r. – pe 26 iunie în România a fost Ziua Drapelului). Și, pe măsură ce ne apropiem de Palatul Parlamentului, sentimentul de a nu vedea decât aceste benzi, albastru, galben și roșu, se întărește”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro