Timmermans a insistat că fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a fost pusă sub control judiciar de autorităţile române, va fi susţinută de o majoritate a Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, şi a calificat evenimentele din România ca îngrijorătoare.

„Noi am discutat deja personal la Madrid cu (liderul PSD Liviu) Dragnea – (şeful PSE Serghei) Stanişev, (liderul grupului din PE, Udo ) Bullmann şi cu mine – şi i-am spus în mod explicit. Eu l-am întrebat: Vrei să mai fii membru al acestui partid? Atunci trebuie să respecţi regulile jocului. Pentru noi există limite. Un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale nu aparţine acestei familii”, a spus Timmeramsn, potrivit agenției austriece APA, scrie Agerpres.

În replică, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că liderii europeni sunt în campanie electorală şi folosesc România pe post de minge, susţinând că nu se vorbeşte deloc despre marile dosare de corupţie şi de devalizări uriaşe.

„Este vorba de campanie electorală. Marii lideri europeni sunt în campanie electorală şi au transformat România într-o minge electorală , pe care o plimbă dintr-o parte în alta pentru a obţine nişte aplauze de la galerii. Vorbim de lupta anticorupţie din România? Păi s-a vorbit în România despre marile dosare de corupţie şi de devalizări uriaşe? Nu s-a vorbit”, a spus Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Foto: EPA


Citește și:

VIDEO/ “N-am insule Beline de ascuns!” Cioloș atacă felul în care politicienii din vechea gardă au adunat averi și case

Urmărește-ne pe Google News