Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a declarat că măsura a fost luată pentru a preveni comiterea unor acte de spionaj sau atacuri cibernetice în timpul Jocurilor de la Paris, care au loc în perioada 26 iulie – 11 august. El a estimat numărul total al persoanelor cărora li s-a refuzat intrarea, indiferent că sunt jurnalişti, membri ai delegaţiilor, voluntari, tehnicieni sau muncitori, la 4.300.

„Considerăm că asemenea decizii sunt inadmisibile. Credem că încalcă libertatea presei, nu în formă indirectă, ci directă”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, citat de Agerpres.

Peskov a acuzat Franţa că nu şi-a respectat obligaţiile internaţionale și a cerut organizaţiilor care asigură apărarea drepturilor omului să reacţioneze.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Maria Zaharova, a transmis că libertatea presei şi drepturile jurnaliştilor sunt „cuvinte goale” pentru preşedintele francez, Emmanuel Macron.

Jocurile Olimpice de la Paris încep vineri, 26 iulie, şi se încheie pe 11 august.

Urmărește-ne pe Google News