UPDATE 15 aprilie, ora 8.30: Preşedintele francez Emmanuel Macron a promulgat legea cu privire la reforma sistemului de pensii, care prevede creşterea vârstei de pensionare cu doi ani, relatează sâmbătă AFP şi Reuters.

Controversatul act normativ, al cărui text a fost validat vineri de Consiliul constituţional, a fost publicat în Jurnalul Oficial.

https://www.youtube.com/watch?v=bZRTl9QLNGA

UPDATE ora 23.33: „Pagubele și atacurile din această seară de la Rennes, împotriva unei secții de poliție și a Mănăstirii Iacobinilor, comise de huligani hotărâți să riposteze, sunt inacceptabile. Susținem pe deplin poliția și jandarmii mobilizați. Autorii vor fi urmăriți în justiție”, a anunțat ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, pe Twitter.

La Rennes, o secția de poliție goală a fost incendiată după ce protestatarii au aprins mai multe coșuri de gunoi. Flăcările au fost stinse după câteva minute, poliția intervenind cu un tun de apă. Câteva minute mai târziu, cu puțin înainte de ora locală 22.00, manifestanții au incendiat ușa Mănăstirii Iacobinilor (Couvent des Jacobins), o fostă clădire religioasă transformată în centru de conferințe în Place Sainte-Anne (o piață din centrul orașului Rennes). Și acest incendiul a fost controlat rapid cu ajutorul tunurilor cu apă.

Donald Trump a vorbit cu Vladimir Putin şi i-a spus liderului de la Kremlin să nu provoace o escaladare în Ucraina
Recomandări
Donald Trump a vorbit cu Vladimir Putin şi i-a spus liderului de la Kremlin să nu provoace o escaladare în Ucraina

UPDATE ora 23.27: Circulația feroviară a fost suspendată începând de la ora locală 20.00 în gara Saint-Charles din Marsilia din cauza prezenței pe liniile ferate a unor manifestanți, care au plasat apoi diferite obiecte între șinele de tren, potrivit mai multor anunțuri ale companiei publice de transport feroviar din Franța, SNCF. „Ne-am confruntat în gara Saint-Charles cu o invadare a căilor ferate” de către manifestanți, a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al SNCF.

Manifestanții erau în jur de 150, potrivit prefecturii din Bouches-du-Rhône. „Trenurile sunt perturbate de la ora 20.00 din cauza manifestanților care s-au suit pe șine”, a precizat compania în jurul orei locale 21.00, iar un reporter AFP a constatat că numeroase trenuri aveau întârzieri la plecare sau la sosire.

Manifestanții au părăsit în cele din urmă liniile de tren și s-au dispersat departe de gară, „dar au amplasat obiecte care împiedică circulația”, potrivit anunțurilor companiei, traficul rămânând suspendat. TGV-ul de la Paris spre Toulon a fost deviat și nu a mai oprit în gara din Marsilia, a constatat un jurnalist AFP aflat la bord.

Marile lanțuri de magazine ar putea primi amenzi drastice, dacă aplică adaosuri diferite la produse din aceeași categorie sau scot de la raft produse fără justificare
Recomandări
Marile lanțuri de magazine ar putea primi amenzi drastice, dacă aplică adaosuri diferite la produse din aceeași categorie sau scot de la raft produse fără justificare

UPDATE ora 23.18: În momentul în care demonstrația era pe punctul de a se încheia la Nantes, situația a devenit din nou tensionată, pe măsură ce forțele de ordine îi dispersau pe demonstranți.

UPDATE ora 23.15: Participanții la demonstrația din Paris au fost dispersați de poliție cu gaze lacrimogene. Demonstranții care au mai rămas sunt puțini la număr, potrivit Le Figaro.

UPDATE ora 23.12: Demonstrația de la Nantes s-a încheiat, potrivit reporterului Le Figaro la fața locului. Un nou miting este prevăzut pentru marțea viitoare, la ora 18.00. Pompierii au venit să stingă numeroase pubele incendiate.

Mama copilului de 3 ani mort în accidentul provocat intenționat de soțul ei a văzut în direct tragedia: „Tati, tati nu mai mâna maşina”
Recomandări
Mama copilului de 3 ani mort în accidentul provocat intenționat de soțul ei a văzut în direct tragedia: „Tati, tati nu mai mâna maşina”

UPDATE ora 22.43: Cel puțin zece tineri au fost reținuți de poliție pe strada Amelot din Paris, potrivit imaginilor difuzate de BFMTV. Deputatul Thomas Portes, membru al partidului LFI („La France Insoumis” – „Franța Nesupusă”, formațiunea lui Jean-Luc Mélenchon), prezent la fața locului, l-a sunat pe prefectul poliției, Laurent Nunez, pentru a cere să i se permită să vorbească cu tinerii reținuți.

UPDATE ora 22.37: După „o demonstrație de furie” și tensiuni majore în Nantes, inclusiv un foc de artificii lansat de pe acoperișul unei case, coloana de manifestanți s-a întors la punctul de plecare, la Miroir d’eau, relatează Le Figaro.

Un incendiu a izbucnit în parcarea Consiliului departamental, potrivit Ouest-France. Pagubele materiale ar fi mici.

UPDATE ora 22.34: O coloană cu aproximativ 1.000 de manifestanți s-a pus în mișcare în orașul Rennes, relatează Ouest-France. Protestatarii au incendiat mobilierul stradal, iar ușa unei secții de poliție a luat foc.

UPDATE ora 22.05: Legea privind reforma pensiilor va fi promulgată de către președintele Emmanuel Macron în următoarele 48 de ore, după ce principalele măsuri prevăzute în propunere au fost avizate de către Consiliul Constituțional, anunță BFMTV citând surse din anturajul liderului francez.

UPDATE ora 22.01: Coloana de protestatari din Paris a fost dispersată de forțele de ordine, grupurile de manifestanți au fost separate, iar o primă parte a ajuns dintre acestea au ajuns în Place de la Bastille (Piața Bastiliei) într-o atmosferă calmă, relatează Le Figaro.

Le Parisien scrie că, în drum spre Piața Bastiliei, mai multe coșuri de gunoi au fost răsturnate și incendiate de către manifestanți, pe strada Amelot din arondismentul 11. Tensiunile dintre manifestanți și poliție au continuat să crească în timpul deplasării coloanei. Un grup de aproximativ douăzeci de tineri a rămas așezat pe asfalt, înconjurat de aproximativ zece reprezentanți ai forțelor de securitate. De altfel, polițiștii au împrăștiat gaze lacrimogene.

UPDATE ora 21.54: Manifestația din Paris pare să se îndrepte spre Place de la Bastille sau spre Place de la République. Mai multe pubele au fost incendiate de protestatari, relaetază Le Parisien.

UPDATE ora 21.51: „Manifestația de furie” continuă la Lyon, potrivit reporterului Le Figaro aflat la fața locului. Episoade tensionate între forțele de ordine și protestatari au avut loc în special pe cheiurile de pe Saône.

UPDATE ora 21.45: Prefectura din Nantes a fost ținta atacurilor protestatarilor. Sticle și materiale incendiare au fost aruncate asupra clădirii. Poliția a răspuns cu jeturi de apă, relatează Le Figaro.

UPDATE ora 21.43: După ce Consiliul Constituțional a aprobat cea mai mare parte a reformei pensiilor, deputații socialiști și-au anunțat vineri intenția de a depune un text legislativ prin care să ceară abrogarea acesteia. „În cazul în care președintele Republicii va promulga legea, socialiștii vor depune un proiect de lege pentru abrogarea reformei pensiilor”, au anunțat Partidul Socialist și deputații săi într-o declarație comună, potrivit Le Figaro.

Textul, care este deja gata, vizează să elimine „creșterea vârstei legale de pensionare de la 62 la 64 de ani și accelerarea creșterii duratei de cotizare”, măsuri-cheie ale reformei, considerate vineri ca fiind conforme cu Constituția. Socialiștii i-au cerut din nou lui Emmanuel Macron „să nu pună în aplicare această reformă a pensiilor, așa cum a făcut predecesorul său, Jacques Chirac, în 2006”.

În așteptarea promulgării proiectului guvernamental, șeful statului „poate, de asemenea, să ceară Parlamentului o nouă examinare a legii sau a unora dintre articolele sale”, au adăugat ei, pentru ca aceasta „să poată fi supusă în cele din urmă votului reprezentanților națiunii”. După ce Consiliul Constituțional a respins vineri o cerere de organizare a unui referendum pe tema reformei, solicitare înaintată de stânga, socialiștii au reamintit că o a doua cerere a fost înaintată celor „9 înțelepți”, formulată diferit. În așteptarea deciziei, așteptată pe 3 mai, ei cer „suspendarea aplicării legii” care a primit vineri avizul.

UPDATE ora 21.39: La începutul marșului din Nantes, atmosfera a devenit tensionată. O parte dintre protestatari au incendiat mai multe coșuri de gunoi. De asemenea, au fost deteriorate refugiile de autobuz și au fost aruncate proiectile spre poliție, relatează Le Figaro.

UPDATE ora 21.35: Situația a devenit tensionată la Lyon între manifestanți și poliție. Autoritățile au încercat să-i respingă pe protestatari utilizând gaze lacrimogene, potrivit Le Figaro.

UPDATE ora 20.43: Aproximativ 1.000 de persoane manifestează la Paris, după un miting în piața Hôtel de Ville. Protestatarii se află în prezent pe Rue de Rivoli, unde mai multe biciclete au fost incendiate. Manifestanții se îndreptau spre Consiliul Constituțional, dar au fost nevoiți să se întoarcă din drum de către poliție, scrie Le Figaro.

Forțele de ordine au început să ocupe poziții în jurul Primăriei Parisului, potrivit BFMTV.

UPDATE ora 20.38: Secretarul general al CGT (Confederația Generală a Muncii), Sophie Binet, a făcut apel la „mai multe acțiuni, mai multe inițiative, mai multe greve” înainte de 1 mai, „următorul mare eveniment”, informează Le Parisien.

„Avem un mesaj: îi cerem președintelui Republicii să găsească înțelepciunea și să nu promulge această lege, ci să o trimită înapoi la Adunarea Națională. Gruparea intersindicală cheamă francezii să se întâlnească pe 1 mai pentru un val popular istoric care să obțină retragerea acestei reforme și le cere salariaților să continue greva până la 1 mai. De asemenea, gruparea intersindicală anunță că, dacă această lege va fi promulgată, nicio organizație sindicală nu va merge să se întâlnească cu executivul pentru a discuta despre orice altceva decât despre retragerea acestei legi”, a declarat secretarul general al CGT.

UPDATE ora 20.32: Aproximativ 400 de persoane s-au adunat în Nantes în această vineri seară. Atmosfera rămâne bonomă, în ciuda furiei manifestanților, relatează Le Figaro. „Sunt dezgustată, nu-mi place decizia Consiliului Constituțional”, spune o pensionară. „Îmi mușc degetele că am votat pentru Emmanuel Macron împotriva lui Marine Le Pen”, a adăugat prietena ei.

Și la Lyon, câteva sute de manifestanți s-au adunat în fața prefecturii din Rhône. Un important dispozitiv de poliție a fost desfășurat după decizia Consiliului Constituțional. Manifestanții au părăsit apoi piața din fața prefecturii pentru o „demonstrație de furie”. Poliția a început să folosească gaze lacrimogene pentru a încerca să-i disperseze pe manifestanți.

UPDATE ora 20.05: Gruparea intersindicală nu va accepta să se întâlnească cu Guvernul francez înainte de 1 mai, a anunțat secretarul general al CGT (Confederația Generală a Muncii), Sophie Binet. Președintele Macron invitase sindicatele să se întâlnească cu el în cursul după-amiezii de marți.

„Nu vom discuta până când reforma nu va fi retrasă”, a avertizat François Hommeril, secretarul general al CFE-CGC. Decizia fusese deja luată joi seară de cele opt organizații sindicale, care nu doresc să discute cu executivul înainte de ziua națională a muncii, în timpul căreia vor organiza un marș comun.

UPDATE ora 20.02: Sindicatele franceze îi solicită președintelui Emmanuel Macron să nu promulge legea de reformare a sistemului de pensii.

„Grupul intersindical îi cere în mod solemn președintelui să nu promulge legea, aceasta fiind singura modalitate de a calma furia care se exprimă în țară. Ea cere Parlamentului o nouă examinare, așa cum prevede articolul 10 din Constituție, pe baza unei consultări axate pe problemele de muncă. Aceasta ar fi o alegere înțeleaptă și liniștitoare”, au transmis principalele sindicate franceze, într-un comunicat de presă comun, potrivit Le Figaro și Le Parisien.

UPDATE ora 19.57: În Paris, câteva zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi să protesteze după decizia Consiliului Constituțional, potrivit presei franceze.

Demonstrations against pension reform in FranceIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Manifestanții continuă să se adune în Place de l’Hôtel de Ville din Paris. Peste 3.000 de persoane erau adunate la ora locală 18.00 în piața din fața Hôtel de Ville, unde avea loc un miting la apelul mai multor sindicate, printre care CGT și FO, potrivit unei surse din cadrul poliției, citată de Le Figaro.

UPDATE ora 19.50: Manifestanții adunați la Paris în piața Hôtel de Ville speră că decizia Consiliului Constituțional va provoca o reluare a mobilizării împotriva reformei pensiilor, relatează Le Figaro. „Sunt vechi burghezi care nu au niciun interes să meargă pe calea noastră. Pe noi nu ne interesează, așa că prin forța grevei vom reuși să retragem această lege”, reacționează Sam, o studentă de 22 de ani, dezamăgită. Studenta crede, de asemenea, că aprobarea cererii de organizare a unui referendum privind legea nu ar fi schimbat nimic. Numeroase apeluri la o „demonstrație masivă” au răsunat în piață.

UPDATE ora 19.46: Reacția liderului extremei-stângi din Franța, Jean-Luc Mélenchon, nu s-a lăsat așteptată. „Decizia Consiliului Constituțional arată că acesta este mai atent la nevoile monarhiei prezidențiale decât la cele ale poporului suveran. Lupta continuă și trebuie să-și adune forțele”, a scris pe Twitter liderul partidului „La France Insoumise” (Franța Nesupusă) ca reacție la decizia Consiliului Constituțional de a valida, în esență, reforma pensiilor.

UPDATE ora 19.40: Guvernul francez a transmis, într-un comunicat de presă, că dorește „de acum înainte să continue consultarea” cu partenerii sociali din domeniul muncii. „Din 36 de articole, 30 au fost validate. Două articole au fost respinse parțial și patru considerate ca fiind contrare legii, deci ca lucruri care nu au nicio legătură cu reforma pensiilor”, a precizat guvernul, în comunicat.

UPDATE ora 19.34: „Consiliul Constituțional a apreciat că reforma este în conformitate cu Constituția noastră, atât în ceea ce privește fondul, cât și în ceea ce privește procedura. Textul a ajuns la finalul procesului său democratic. În această seară, nu există niciun învingător sau învins”, a reacționat premierul francez Elisabeth Borne, într-un mesaj publicat pe Twitter.

La câteva momente după decizia Consiliului Constituțional, președinta „Adunării Naționale” (fostul „Front Național”), Marine Le Pen, a reacționat și ea. Pe Twitter, fosta candidată la președinție a scris că „soarta politică a reformei pensiilor nu este pecetluită”.

„Cum poporul are întotdeauna ultimul cuvânt, va trebui să pregătească alternativa (la guvernare, n.r.) care va reveni asupra acestei reforme inutile și nedrepte”, a insistat Marine Le Pen. Ea a recunoscut totuși că decizia de vineri a Consiliului „închide secvența instituțională”.

UPDATE ora 19.28: În Nantes, străzile se umplu treptat de oameni care au ieșit să protesteze, relatează Le Figaro. Poliția se teme de violențe după anunțul Consiliului Constituțional, iar efectivele forțelor de securitate sunt „triplate”, potrivit unui sindicalist.

La Lyon, manifestanții au întâmpinat cu huiduieli anunțul celor „9 înțelepți”. „Grevă, blocadă, demonstrație masivă”, au scandat unii dintre protestatari, în timp ce militanții sindicaliști de la CGT au strigat „Și noi vom trece în forță”.

UPDATE ora 19.05: Tribunalul constituțional francez susține controversata creștere a vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani a președintelui Macron, respingând vineri cererea de referendum a opozanților, informează BBC.

Consiliul Constituțional a validat vineri elementele esențiale ale reformei sistemului de pensii, inclusiv controversata măsură de creștere a vârstei legale de pensionare la 64 de ani, respingând în același timp unele măsuri din proiectul guvernamental, cum ar fi crearea unui „indice de vechime”, scrie Le Figaro.

În același timp, judecătorii au respins o cerere pentru organizarea unui referendum depusă de stânga. O a doua cerere, depusă ulterior, va face obiectul unei noi decizii pe data de 3 mai.

UPDATE ora 18.18: Sindicaliștii sosesc în număr mare în fața Primăriei din Paris, cu câteva minute de la decizia Consiliului Constituțional, relatează Le Figaro. Sunt în special feroviari de la CGT (Confédération Générale du Travail – Confederația Generală a Muncii), de la Usap CGT sau de la FSU (Fédération Syndicale Unitaire) Île de France.

Seara se anunță agitată în piață, întrucât sindicatul Force Ouvrière a convocat un miting la ora locală 18.00, iar CGT un altul, la ora 19.00.

UPDATE ora 18.14: După mai bine de trei luni de criză politică și de mobilizări, opozanții reformei pensiilor au ochii ațintiți asupra Consiliului Constituțional. Printre ei, numeroși studenți care așteaptă cu nerăbdare decizia celor „9 înțelepți” din Rue de Montpensier. Înainte de a afla dacă textul reformei va fi în cele din urmă aprobat, câteva sute de tineri s-au întâlnit, pentru a treisprezecea oară, în stradă, scrie Le Figaro.

După marșul prin Paris, care s-a desfășurat fără probleme, cortegiul a ajuns în piața din fața Hôtel de Ville, unde urmează să li se alăture membrii sindicatelor, în așteptarea deciziei Consiliului Constituțional.

Printre studenții mobilizați, mai multe sindicate și mișcări de tineret sunt reprezentate: Uniunea Studenților, Unef, NPA Jeune, Point Levé, Jeunes Insoumis și Europe Ecologie-Les Verts (EELV).

„Oricare ar fi decizia Consiliului Constituțional cu privire la reforma pensiilor, nu trebuie să renunțăm, ci să amplificăm mișcarea. Trebuie să amplificăm mobilizarea”, insistă Victor Mendez, militant al Unef, student la facultatea de limbi străine din Nanterre. „Nu așteptăm nimic de la instituții. Ele nu se află în tabăra noastră socială”, a spus de la microfon Hortense, 21 de ani, studentă la istorie-filozofie la Sorbona și militantă în cadrul NPA Jeune.

UPDATE ora 18.03: Câteva sute de tineri s-au adunat deja vineri la Paris pentru a manifesta împotriva reformei pensiilor, înaintea mult așteptatei decizii a Consiliului Constituțional, informează Le Figaro.

În timp ce șeful statului se află vineri la Catedrala Notre-Dame din Paris , militanții CGT (Confédération Générale du Travail – Confederația Generală a Muncii) și-au manifestat opoziția față de reforma pensiilor de pe o barjă pe Sena, afișând o pancartă pe care se putea citi: ” Nici 67, nici 64 (de ani, n.r.) pentru pensionare: vârsta este de 60 de ani!”.

Un camion al CGT cu inscripția „Macron demisia” a făcut, de asemenea, un tur pe Ile de la Cité la începutul după-amiezii, înainte de a fi oprit de poliție, potrivit unui jurnalist de la Gross.

Între timp, președintele Emmanuel Macron a invitat sindicatele să se întâlnească cu el marți, la Palatul Élysée, „indiferent de decizia Consiliului Constituțional” privind controversata reformă a pensiilor, a anunțat vineri președinția franceză.

„Întâlnirea va fi în mod necesar începutul unui ciclu pe care președintele și guvernul îl vor continua în următoarele săptămâni cu partenerii sociali. Ușa de la Élysée va rămâne deschisă, fără condiții prealabile, pentru acest dialog”, a precizat președinția.

***

Știrea inițială: Experții din interiorul guvernului și experții constituționali se așteaptă ca magistrații constituționali să spună că planurile guvernului sunt în conformitate cu constituția și să aprobe creșterea vârstei legale de pensionare de la 62 la 64 de ani. O decizie este așteptată vineri seară, în jurul orei 19.00 (n.r. – ora României).

În așteptarea deciziei, polițiștii au baricadat Consiliul Constituțional:

French Constitutional Council set to deliver verdict on pension reformIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Președintele francez Emmanuel Macron și guvernul său speră că o decizie pozitivă va descuraja alte proteste ale sindicatelor, proteste care uneori au devenit violente, în special după decizia guvernului condus de Elisabeth Borne de a promulga reforma printr-un dispoziție constituțională care îi permite să ocolească un vot în Parlament.

Sindicatele și opoziția avertizează însă că nu se vor da înapoi, chiar dacă reforma va primi aprobarea Consiliului Constituțional. Macron trebuie să retragă acest proiect de lege „sau nu va putea conduce această țară”, a declarat noul șef al sindicatului CGT, Sophie Binet, avertizând că vor urma mai multe acțiuni industriale.

Consiliul Constituțional se va pronunța și cu privire la solicitările opoziției pentru un referendum cetățenesc. Șansele sunt scăzute pentru a primi aprobare, dar un succes ar putea întârzia planurile guvernului cu câteva luni, în timp ce opoziția încearcă să adune cele aproape cinci milioane de semnături de care ar avea nevoie pentru a declanșa referendumul.

În schimb, Emmanuel Macron a argumentat că francezii trebuie să lucreze mai mult pentru că altfel bugetul pensiilor va pierde miliarde de euro în fiecare an și va deveni nesustenabil. Sindicatele spun însă că banii pot fi găsiți în altă parte, inclusiv prin impozitarea mai puternică a bogaților.

Ce prevede proiectul de lege

Legislația prevede creșterea vârstei legale de pensionare, de la 62 la 64 de ani. Această creștere va fi implementată treptat, cu vârsta majorată cu trei luni în fiecare an, începând din luna septembrie și până în 2030.

Din 2027, majoritatea angajaților vor trebui să plătească contribuții la asigurările sociale pe o perioadă de 43 de ani, în loc de 42 de ani, pentru a putea beneficia de o pensie completă. Acest lucru a fost deja prevăzut într-o reformă din 2014, dar Macron accelerează ritmul tranziției.

Foto principală: EPA

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Două femei din Suceava au rămas fără niciun ban în conturi după ce au răspuns la un telefon. Cine le sunase
Știrileprotv.ro
Două femei din Suceava au rămas fără niciun ban în conturi după ce au răspuns la un telefon. Cine le sunase
Wow! Incredibil cum arată și cu ce se ocupă soția lui Marcel Ciolacu. Sunt căsătoriți de mai bine de 20 de ani, însă abia acum s-a aflat
Viva.ro
Wow! Incredibil cum arată și cu ce se ocupă soția lui Marcel Ciolacu. Sunt căsătoriți de mai bine de 20 de ani, însă abia acum s-a aflat
Cum arată soția și fiica lui lui Mihai Gâdea. Sunt superbe și parcă sunt surori. Cine este misterioasa Agatha Kundri Memete, soția realizatorului de la Antena 3
Libertateapentrufemei.ro
Cum arată soția și fiica lui lui Mihai Gâdea. Sunt superbe și parcă sunt surori. Cine este misterioasa Agatha Kundri Memete, soția realizatorului de la Antena 3
Fabrica mare din România care se închide. Sute de oameni dați afară înainte de Crăciun
FANATIK.RO
Fabrica mare din România care se închide. Sute de oameni dați afară înainte de Crăciun
Lovitură pentru Marian Iancu » Ce se întâmplă cu averea fostului patron din Liga 1
GSP.RO
Lovitură pentru Marian Iancu » Ce se întâmplă cu averea fostului patron din Liga 1
Regulile de la care Raluca Bădulescu nu se abate niciodată. De ce nu își serbează ziua de naștere, nu poartă ceas și nu are vreodată portofel la ea
Elle.ro
Regulile de la care Raluca Bădulescu nu se abate niciodată. De ce nu își serbează ziua de naștere, nu poartă ceas și nu are vreodată portofel la ea
'Faceți loc că începe show-ul!' La 54 de ani, Loredana Groza a renunțat de tot la haine! Imaginile au 'încins' internetul / FOTO
Unica.ro
'Faceți loc că începe show-ul!' La 54 de ani, Loredana Groza a renunțat de tot la haine! Imaginile au 'încins' internetul / FOTO
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Financiarul.ro
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Cum şi în ce să investim economiile familiei. Regula de aur
Observatornews.ro
Cum şi în ce să investim economiile familiei. Regula de aur
Horoscop 11 noiembrie 2024. Taurilor li se potrivește de minune invitația acestei zile la muncă și refuz al plăcerilor iluzorii
HOROSCOP
Horoscop 11 noiembrie 2024. Taurilor li se potrivește de minune invitația acestei zile la muncă și refuz al plăcerilor iluzorii

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI