„Potrivit Observatorului european al mass-mediei digitale (EDMO), înainte de alegeri, există trei ţări importante atacate în permanenţă de Rusia: este vorba despre Franţa, Germania şi Polonia”, a declarat Vera Jourova într-o conferință de presă, potrivit France-Presse, preluată de Agerpres.

„Au fost observate atacuri de dezinformare de o mai mare amploare asupra unor subiecte specifice”, a precizat ea.

În ceea ce privește Franța, atacurile de dezinformare au vizat Jocurile Olimpice programate pentru 26 iulie – 11 august la Paris şi Noua Caledonie, afectată de revolte față de o reformă electorală propusă de Paris. În ceea ce privește Germania, dezinformările s-au axat pe „problemele legate de imigraţie şi securitate”.

Eurocomisarul ceh responsabil de valori și transparență a declarat că Polonia „a fost ferită mult timp”, dar că recent a fost vizată de propagarea unei „naraţiuni conform căreia refugiaţii ucraineni devin o povară insuportabilă pentru societate”.

Vera Jourova a menţionat, de asemenea, un atac cibernetic împotriva agenţiei de presă PAP produs vineri, care a dat naştere unui mesaj fals care anunţa mobilizarea a 200.000 de polonezi pentru a lupta în Ucraina. „Nu este previzibil, acest gen de mesaj care face să crească adrenalina?”, a comentat ea retoric

„Propaganda rusă se bazează pe o bună cunoaştere a sensibilităţilor fiecărei ţări”, a subliniat ea.

Urmărește-ne pe Google News