Ultimul incident dintr-o serie de conflicte diplomatice Macron-Netanyahu

Delegațiile israeliene vor putea participa la eveniment, dar antreprenorii nu își pot prezenta echipamentul militar, a adăugat sursa anonimă.

Interzicerea la Euronavalul francez este ultimul incident dintr-o serie de conflicte diplomatice dintre președintele Emmanuel Macron și premierul israelian Benjamin Netanyahu, în timp ce armata israeliană își intensifică atacurile în Gaza și Liban.

Decizia a fost luată marți și raportată pentru prima dată de The Wall Street Journal. Este a doua oară în doar câteva luni când firmelor de apărare israeliene li se interzice să participe la un târg de arme din Franța.

În iunie, Parisul le-a interzis să participe la Eurosatory – unul dintre cele mai mari târguri de arme din lume pentru sectorul armamentului terestre.

Ulterior, un tribunal a anulat decizia, dar prea târziu pentru ca firmele israeliene să vină efectiv.

Șapte contractori de apărare israelieni erau programați să-și expună produsele

Euronaval, care se va desfășura între 4 și 7 noiembrie în suburbiile Parisului, este unul dintre cele mai mari târguri comerciale din Europa axate pe războiul naval și va prezenta companii precum BAE Systems, Naval Group, Fincantieri și KNDS.

Conform site-ului, șapte contractori de apărare israelieni erau programați să-și expună produsele, inclusiv grei precum Rafael, Elbit Systems și Israel Aerospace Industries.

În ultimele săptămâni, Macron a cerut țărilor de mai multe ori să oprească livrările de arme către guvernul israelian dacă armele sunt folosite în Gaza și Liban și a spus marți cu ușile închise că Netanyahu nu ar trebui să „ignore deciziile Națiunilor Unite”, deoarece „țara lui a fost creată printr-o decizie a ONU”. Ambele intervenții au provocat indignarea lui Netanyahu. Palatul Elysée nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Urmărește-ne pe Google News