„Acest contract major demonstrează încrederea Poloniei în tehnologia și industria noastră”, a scris Lecornu, într-un mesaj publicat pe Twitter, după ce s-a întâlnit cu omologul său polonez la Varșovia.

Ministrul francez a continuat afirmând că acest contract arată „legăturile profunde care unesc Franța și Polonia în domeniul apărării”, subliniind totodată că acesta va crea „500 de locuri de muncă în Franța timp de cinci ani”.

Valoarea contractului este de aproximativ 500 de milioane de euro, a anunțat cabinetul lui Sebastien Lecornu.

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, a reiterat sentimentul omologului său francez, spunând că este „o zi importantă pentru armata poloneză”.

„Această investiție în tehnologie de ultimă generație reprezintă o îmbunătățire semnificativă a capacităților forțelor armate poloneze în domeniul cheie al achiziției de date de recunoaștere”, a scris Błaszczak, pe Twitter.

Anunțul de marți vine la șase săptămâni după ce teritoriul polonez a fost lovit de o rachetă „de fabricație rusească” și care a provocat o explozie în apropierea satului Przewodow din estul Poloniei, situat la aproximativ 6,4 kilometri vest de granița cu Ucraina. În urma acestui incident, doi fermieri polonezi au fost uciși.

La momentul producerii evenimentului, ambasadorul Poloniei la ONU, Krzysztof Szczerski, a declarat că incidentul „ne învață cât de aproape suntem, de fapt, de potențiala escaladare și de revărsare a războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, cu consecințe de mare amploare pe care le putem percepe cu toții”.

Foto: EPA

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News