Societatea Naţională de Căi Ferate (SNCF) a raportat un „atac masiv” asupra rețelei feroviare, perturbările având loc în ziua în care, la Paris, a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

„A fost deschisă o anchetă judiciară și am identificat o serie de profiluri și de persoane care ar fi putut comite aceste sabotaje, care au fost extrem de bine țintite. Acesta este modul tradițional al extremei stângi”, a declarat Darmanin, la postul de televiziune France 2.

Traficul feroviar a fost oprit vineri pe mai multe tronsoane, ceea ce a provocat întârzieri semnificative.

SNCF a transmis atunci că e vorba despre „un atac masiv pentru paralizarea rețelei”, referindu-se la trei incendii provocate intenționat, care au afectat șinele de pe liniile Atlantic, Nord şi Est.

Ministrul transporturilor a vorbit despre „acte coordonate cu rea intenţie au vizat mai multe linii TGV” și a condamnat „aceste acte criminale care vor pune în pericol plecările în vacanţă ale multor francezi”.

Toate trenurile au fost repuse în funcțiune luni dimineață, a declarat Patrice Vergriete, la postul de radio RTL, precizând că 800.000 de persoane au fost afectate de atac.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News