„În ceea ce priveşte invitarea Ucrainei de a adera la NATO, suntem deschişi şi este o discuţie pe care o avem cu partenerii noştri”, a subliniat Jean-Noel Barrot într-o conferinţă de presă cu omologul său ucrainean Andrii Sîbiha.

În ceea ce privește decizia lui Kim Jong-un de a-l ajuta cu trupe pe Vladimir Putin, șeful diplomației franceze a declarat că aceasta ar fi o escaladare majoră şi ar arăta totodată că liderul de la Kremlin are dificultăţi în război.

„Ar fi grav şi ar împinge conflictul într-o nouă etapă, o etapă de escaladare suplimentară”, a spus Barrot.

Andrii Sîbiha a avertizat la rândul său că implicarea trupelor nord-coreene în invazia rusă din Ucraina ar reprezenta un risc „uriaş” de escaladare.

„Aceasta este o ameninţare uriaşă de escaladare în continuare a agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Există un risc mare ca aceasta să depăşească amploarea şi graniţele sale actuale”, a spus șeful diplomației ucrainene.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a atras atenția în această săptămână că regimul de la Phenian va desfășura 10.000 de militari pentru a susține agresiunea militară rusă. Coreea de Sud estimează că 12.000 de soldați nord-coreeni au fost trimiși în Rusia pentru a se alătura invaziei din Ucraina

Rusia şi Coreea de Nord dezmint că s-au angajat în transferuri de arme. Kremlinul a respins, de asemenea, afirmaţiile legate de personalul militar primit din Coreea de Nord. Cu toate acestea, rachete nord-coreene au fost depistate în atacuri efectuate împotriva Ucrainei, iar o serie de informații arată că soldații lui Kim au fost îmbrăcați în uniforme rusești și au primit acte rusești false care să sugereze că sunt locuitori din regiunile Bureatia și Iacutia. De altfel, unii soldați nord-coreeni au fost înregimentați în „Batalionul special Bureatia”. În plus, ofițeri nord-coreeni au fost uciși deja în apropiere de Donețk.

Urmărește-ne pe Google News