UPDATE ora 13.45: În jur de 4.000 de militari și 162 de cai au defilat duminică pe Avenue Foch, una dintre arterele care pleacă de la Arcul de Triumf, deoarece celebrul bulevard Champs-Élysées este blocat de pregătirile care se fac acolo pentru Jocurile Olimpice. De asemenea, 65 de avioane au zburat în formație la paradă, relatează Deutsche Welle.

Vedeți în galeria de mai jos imagini de la parada de ziua națională a Franței:

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

***

Știrea inițială: Timp de 45 de ani, parada militară tradiţională de 14 iulie a urmat acelaşi traseu pe Champs-Élysées.

Însă constrângerile organizatorice ale Jocurilor Olimpice, care încep la 26 iulie, au determinat guvernatorul militar al Parisului să propună un alt traseu.

Place de la Concorde, unde se încheia de obicei parada, a devenit impracticabilă din cauza Jocurilor: competiţiile de BMX freestyle, skateboarding, breaking şi baschet triplu vor avea loc acolo.

Astfel, din cauza Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, parada din 14 iulie va avea loc pe avenue Foch, de la Arcul de Triumf la Place du Maréchal-de-Lattre-de-Tassigny, şi nu pe bulevardul Champs-Élysées, aşa cum a fost din 1980.

De asemenea, în acest an, nu va exista o paradă a vehiculelor. De asemenea, doar 4.000 de militari vor defila pe Avenue Foch, de la Porte Dauphine la Arcul de Triumf, cu aproximativ 25% mai puţin decât în anii precedenţi. Vor fi mai puţini soldaţi, mai puţine aeronave şi, mai ales, niciun vehicul motorizat.

Ceremoniile vor începe în jurul orei locale 10.00 (11.00, ora României), când este aşteptat să-şi facă apariţia preşedintele Emmanuel Macron, şi se vor încheia în jurul prânzului, urmând ca seara să aibă loc tradiţionalul foc de artificii.

Chiar dacă în trecut s-a mai întâmplat ca parada militară să se desfăşoare în alte locuri din capitala franceză, locul alternativ ales acum pentru paradă, de la Place de lÉtoile la Place du Maréchal-de-Lattre-de-Tassigny, este fără precedent.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News