Graţiaţi de doi preşedinţi

Prima pedeapsă cu puşcăria s-a încheiat pe 26 ianuarie 1988 cu o graţiere din partea lui Nicolae Ceauşescu, iar cea de-a doua, pe 16 ianuarie 1990, când au fost iertaţi de Iliescu. În toamna anului 1994, acuzaţiile de violenţă la adresa fraţilor Cămătaru au dispărut, după ce documentele procedurale au fost furate din clădirea tribunalului, însă în 2004 s-au întors din nou după gratii.
“Mă urăsc de moarte! M-au luat în vizor, m-au urmărit, au încercat sămi pună droguri în băutură când am ieşit”, spune Marian Sintion, procurorul care a reuşit să-i închidă pe fraţii Balint, chiar dacă asta a presupus să nu mai iasă din casă fără pază.
Sintion a reuşit chiar să redeschidă şi ancheta penală din 1995, care fusese dată uitării după ce documentele procedurale fuseseră furate din tribunal, iar fraţii Cămătaru au fost condamnaţi cu doar şase luni înainte ca faptele să se prescrie.

Închisoarea le-a încurcat afacerea

Ca un adevărat erou, în anul 2000, Nuţu Cămătaru a fost eliberat şi aşteptat în faţa penitenciarului de prietenii săi, care aduseseră un armăsar negru cu căpăstrul bătut cu cristale Swarovski. După un an, şi Vasile a ajuns acasă. Cei doi s-au văzut nevoiţi să lupte pentru teritoriile pierdute, aşa că şirul infracţiunilor nu s-a încheiat.
De altfel, în luna august, ambii au fost arestaţi după o încăierare cu cuţite în clădirea Tribunalului Bucureşti. Cu toate acestea, avocatul celor doi, Lucian Papacostea, nu înţelege de ce clienţii săi sunt văzuţi ca fiind “capo di tutti capi”.
“Toată lumea îi iubeşte! Fac multe fapte de caritate. Mulţi vin şi le cer bani pentru copiii lor, care au nevoie de operaţii urgente. Organizaţiile politice din România sunt adevărata crimă organizată”, explică apărătorul, care adaugă că fraţii Balint sunt extrem de nemulţumiţi de această situaţie. “Vor încerca să plece din România. Vor să renunţe la cetăţenia română”, a spus Papacostea.
Citește mai multe aici

Urmărește-ne pe Google News