Frații Tate, judecați în România pentru o serie de infracțiuni, între care trafic de persoane și viol, și câțiva susținători de-ai lor au venit cu icoane și pancarte pe care scria „Stand up for christianity” (n.r. – Susținem creștinismul), „Christianity will not be mocked” ( n.r. – Creștinismul nu va fi batjocorit”), „Boycott the olympics” (n.r. – Boicotează olimpiada).

Aceștia au fost legitimați de jandarmi. Manifestația lor a durat câteva zeci de minute.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Recent, poliția britanică a avertizat că influenceri online precum Andrew Tate radicalizează băieții în direcția misoginiei extreme într-un mod „terifiant”.

Momentul controversat din deschiderea JO 2024 de la Paris

Vineri seară, 26 iulie, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, o sceneta care semăna cu scena biblică în care Isus Hristos și apostolii săi iau ultima masă înainte de trădarea și răstignirea pe cruce și în care au apărut travestiți, un model transsexual și un cântăreț dezbrăcat, costumat în zeul grec al vinului, Dionysos, a stârnit consternarea Bisericii Catolice și a dreptei religioase din America.

Creștinii au spus că organizatorii au creat o parodie „proastă” a ultimei mese a lui Isus cu discipolii săi. La rândul său, Biserica Catolică din Franța a declarat că deplânge o ceremonie care „a inclus scene de batjocorire a creștinismului”.

În România, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis un mesaj dur:

„Fața reală, hidoasă a depravaților posedați ideologic, care nu sunt ei înșiși dacă nu batjocoresc, sfidează și maculează tot ce e curat și sfânt. Abuzatorii bunei-cuviințe și ai bunului-simț abuzează, desigur, inclusiv libertatea și dreptul inalienabil de a te face de râs”, a scris Vasile Bănescu pe pagina sa de Facebook.

Organizatorii JO 2024 și-au cerut scuze

După reacțiile primite la nivel global, organizatorii Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris le-au cerut scuze duminică catolicilor și altor grupuri creștine indignate.

„În mod clar, nu a existat niciodată o intenție de a arăta lipsă de respect față de orice grup religios. (Ceremonia de deschidere) a încercat să celebreze toleranța comunității”, a declarat purtătoarea de cuvânt a JO 2024 de la Paris, Anne Descamps, în cadrul unei conferințe de presă.

„Credem că această ambiție a fost atinsă. Dacă oamenii s-au simțit jigniți, ne pare foarte rău”, a adăugat aceasta.

La rândul său, Thomas Jolly, directorul artistic al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, a negat că s-ar fi „inspirat” din „Cina cea de Taină” pentru momentul din timpul festivității.

„Nu veți găsi niciodată la mine vreo dorință de a batjocori sau de a denigra ceva. Am vrut să organizez o ceremonie care să repare și să reconcilieze. Și să reafirme valorile Republicii noastre”, a declarat Thomas Jolly.

Urmărește-ne pe Google News