John Henry Gimbel, persoană-cheie în cadrul Ambasadei SUA la București, nu a făcut declarații nici la sosirea și nici la plecarea de la Serviciul de Reţinere şi Arestare Preventivă din Capitală.
Demersul făcut de partea americană este o procedură normală, iar în astfel de vizite, cetățenii americani sunt întrebați dacă li se respectă drepturile în arest de către autoritățile române.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 3Vizita consulului general al SUA a venit la câteva zile după ce și consulul Marii Britanii în România a procedat la fel în cazul celor doi milionari care au dublă cetăţenie, britanico-americană.
Tot astăzi, Tribunalul București decide dacă fraților Andrew Tate și Tristan Tate li se va prelungi sau nu măsura arestului preventiv. Ședința nu este publică.
Frații Andrew și Tristan Tate sunt în arest preventiv, în urma deciziei definitive a judecătorilor de la Curtea de Apel București, instanță care a menținut decizia Tribunalului București din 30 decembrie 2022. Georgiana Naghel și fosta polițistă Alexandra Luana, care potrivit procurorilor DIICOT erau complice cu cei doi britanici, sunt, de asemenea, în arestul Poliției Capitalei.
Cei doi milionari britanici au fost acuzați de procurorii DIICOT de grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol, iar mascații care au descins pe 29 decembrie la vila din Voluntari au găsit teancuri de bani, arme și o gorilă din dolari.
Anchetatorii au reuşit să identifice şi să pună sub sechestru 15 maşini de lux şi 10 imobile, case şi terenuri deţinute de fraţii Tate în România. Lista autoturismelor de lux ridicate de DIICOT de la fraţii Tate este impresionantă: trei autoturisme Porsche, două BMW, două Ferrari, un Aston Martin, un McLaren, un Lamborghini şi cinci maşini Mercedes.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro