Săltaţi înainte de proba de ieri

Procurorul de caz Codrin Gavra ne-a explicat şi metoda prin care funcţiona reţeaua. “Există semnele particulare pe care elevii trebuiau să le lase pe lucrări pentru a putea fi identificate de corectori. De exemplu, nişte sintagme tăiate: «politica internă – tăiat la pagina numărul trei» sau «precipitaţiile – tăiat la pagina numărul trei».
În plus, au fost ridicate şi nişte pixuri cu dispozitive de ştergere, uşor de folosit mai ales la probele-grilă şi utilizate şi de elevi, şi de profesorii corectori. În acest fel, suspecţii ar fi trebuit să şteargă răspunsurile greşite şi să le completeze pe cele corecte”, a declarat procurorul Gavra. Adjunctul şefului Inspectoratului Şcolar Arad, Mihai Spânu, a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost demis, iar ceilalţi doi suspecţi au fost eliberaţi şi vor fi cercetaţi în libertate. Elevii implicaţi în acest scandal au fost lăsaţi să intre la proba de ieri şi îşi vor încerca norocul, urmând să ajungă la audieri abia după ce vor termina cu sesiunea.

Situaţie incredibilă în judeţul Tulcea! Liceu executat silit înainte de Bacalaureat

Admitere 2014: La ce universitati de stat din Bucuresti se da admitere pe baza de dosar

Admitere 2014: Top 5 facultati de drept cu cele mai mici taxe de scolarizare

BACALAUREAT 2014. 67,01 % dintre elevi au obţinut calificativul „experimentat” la proba orală de limba şi literatura română

 

Urmărește-ne pe Google News