Locuința cu multe decorațiuni, numită „Casa Fedra”, după regina mitologică a Atenei, care apare într-un dintre picturile sale murale, a fost descoperită joi.

Aceasta oferă o perspectivă asupra schimbărilor stilurilor arhitecturale din primul secol d. Hr. De asemenea, spre deosebire de multe dintre casele săpate, nu a fost construită în jurul atriumului roman tradițional, un spațiu deschis cu o piscină, pentru colectarea apei de ploaie. 

În ciuda dimenisunilor mici, casa „ne impresionează prin nivelul înalt al decorațiunilor murale”, se arată în comunicat. Acestea erau, de asemenea, de o calitate similară cu cea a locuințelor mult mai mari din apropierea descoperirii noi, situată în centrul sitului. 

De asemenea, pe lângă fresca ce îi arată pe Fedra și Hippolytus, care i-a respins dragostea, apar alte scene mitologice. Un exemplu este întâlnirea  între un satir și o nimfă și zei despre care se spune că ar fi putut fi Venus și Adonis. 

Clădirea se mândrește cu numeroase modele și scene din natură

Numeroase motive fac clădirea să se mândrească, dar și scene mai mici, detaliate și frumos păstrate din natură.  

Orașul Pompeii și peisajul rural înconjurător din sudul Italiei, au fost acoperite de cenușă vulcanică, atunci când Vezuviul a erupt în anul 79 d. Hr. 

Mii de romani care nu aveau idee că locuiau în umbra unuia dintre cei mai mari vulcani ai Europei au fost uciși. 

Descoperirea vine la șase luni după ce arheologii au dezvăluit fresce remarcabil de bine păstrate pe un perete dintr-o fostă reședință privată, de-a lungul străzii Via di Nola, una dintre cele mai lungi străzi din Pompeii, în luna aprilie. 

Helen din Troia era înfățisată de una dintre operele de artă uimitoare. Aceasta era o femeie frumoasă, din mitologia greacă, ce s-a întâlnit prima dată cu Paris, prințul Troiei.  

Fuga lor a declanșat Războiul Troian din secolul al XII-lea î.Hr, potrivit legendei.  

Frescele s-au descoperit în „camera neagră”. Aceasta era o sală de banchete impunătoare, cu pereți negri, eleganți. Este numită camera neagră, deoarece a fost pictată negru, cel mai probabil pentru a fi mascată funinginea de la lămpile cu ulei care ardeau. 


https://twitter.com/greekcitytimes/status/1849696585749500115?ref_src=twsrc%5Etfw 

„Aici oamenii se adunau să se ospăteze după apusul soarelui, iar lumina pâlpâitoare a lămpilor cu ulei făcea ca imaginile să pară că se mișcă, mai ales după câteva pahare de bun vin din Campania”, a spus Gabriel Zuchtriegel, directorul Parcului Arheologic din Pompeii, la momentul descoperirii. 

A doua frescă s-a dezgropat în încăpere. Aceasta  îl înfățișa pe zeul grec Apollo, gol, încercând să o seducă pe preoteasa Cassandra. 

Frescele au fost descrise drept „destul de cool”

Dr. Andrew Sillett, un lector de clasice la Universitatea Oxford, a descris frescele drept „destul de cool” deoarece probabil au fost realizate aproape de momentul erupției. 

„Cele mai multe picturi pe care le avem sunt oarecum uzate deoarece au fost pictate cu ani înainte,” a declarat el pentru MailOnline. 


https://twitter.com/dwnews/status/1849698657215393922?ref_src=twsrc%5Etfw 

„Se pare că acestea au fost îngropate foarte la scurt timp după ce au fost pictate.” 

De asemenea, a treia frescă, în camera neagră, o înfățișa pe Leda, mama Helenei din Troia. 

A patra frescă, care abia a fost scoasă la lumină din materialul vulcanic antic, înfățișa o figură feminină ce pare că ține un vas. 

Urmărește-ne pe Google News