Decizia vine însă după investigația Recorder care a arătat cum dezvoltatorul imobiliar a obținut milioane de euro pentru sute de apartamente pe care nu le-a livrat la timp.

„Colaborarea, menită să sprijine programele de dezvoltare și modernizare a arbitrajului românesc, nu va mai continua începând de astăzi. Investiția în pregătirea arbitrilor reprezintă un element esențial pentru asigurarea unui arbitraj de calitate în competițiile naționale și internaționale”, a transmis Federația condusă de Răzvan Burleanu, care a precizat că va găsi alt sponsor.

Nordis Group a fost sponsor al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) încă din anul 2020, dar și al naționalei U21 a României pentru perioada 2023-2026.

Proiectul Nordis, în atenția DIICOT

Site-ul Recorder a publicat pe 7 octombrie o investigație prin care arăta că Nordis, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România, a vândut aceleași apartamente către persoane diferite și a încasat milioane de euro, dar majoritatea proiectelor au rămas pe hârtie.

Vladimir Răzvan Ciorbă, soțul fostei deputate PSD Laura Vicol-Ciorbă, este asociatul principal al Nordis, companie care a intrat și în insolvență. Asociații majoritari sunt omul de afaceri Vladimir Răzvan Ciorbă și Mapp Development/Emanuel Gheorghe Poștoacă, fiecare cu câte 46% din părțile sociale.

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal în cazul afacerii imobiliare Nordis, în urma unei autosesizări, dar dosarul este doar „in rem”, ceea ce înseamnă că ancheta vizează fapte, nu persoane, au declarat pe 9 octombrie surse judiciare pentru Libertatea.

Urmărește-ne pe Google News