Fritzl i-a povestit unui psiholog că acest gest a fost o răzbunare pentru abuzurile pe care susţine că le-ar fi suferit din partea mamei în copilărie. „N-am avut parte niciodată de dragoste din partea ei. Mă bătea şi mă lovea până mă lăsa într-o baltă de sânge pe podea. Nu m-a pupat niciodată. N-am fost niciodată alintat”, a spus Fritzl.

Actele Consiliului Local arată că Fritzl a moştenit casa din localitatea austriacă Amstetten în 1959, în urma decesului mamei sale. Adevărul este însă că monstrul şi-a închis mama într-o cameră din podul locuinţei, acolo unde se pare că femeia a murit de-abia în…1980.

Fritzl i-a povestit doctorului Adelheid Kastner ce plan diabolic a pus la cale pentru părintele său. „Am zidit ferestrele ca să nu mai poată vedea niciodată lumina soarelui”, s-a destăinuit austriacul. Dintre cei şapte copii pe care Fritzl i-a conceput cu fiica sa ţinută ostatică, patru au locuit în aceeaşi cameră cu mama sa iar ceilalţi trei au trăit împreună cu el şi soţia lui.

Întrebat dacă închiderea mamei sale i-a dat ideea sechestrării fiicei, Fritzl a declarat: „Ca să fiu sincer, nu m-am gândit niciodată la ea ca fiind fiica mea. Am văzut-o mereu ca soţia mea, ca partenera mea”.

Raportul pe care psihologa Kastner l-a pregătit pentru proces arată că Fritzl nu este sănătos din punct de vedere psihic şi recomandă că acesta să nu mai fie niciodată eliberat.

Urmărește-ne pe Google News