În primele două zile ale minivacanței de 1 Mai, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 422.000 de persoane – din care 188.000 pe sensul de intrare în țară și 234.000 pe sensul de ieșire din România -, şi de 109.000 mijloace de transport. Comparativ cu o perioadă similară a lunii trecute, s-a constatat o creștere a traficului cu 21% la persoane și opt procente la mijloace de transport.
Cele mai aglomerate, vămile de la granița româno-ungară
Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei au fost cele de la grănița româno-ungară, unde au fost înregistrate peste 137.000 persoane, precum si cele aeroportuare unde au efectuat formalitățile de ișire/ intrare în Româna aproximativ 104.000 persoane. De asemenea, în această perioadă pe la frontiera româno-bulgară au trecut granița aproximativ 70.000 persoane, atât pe sensul de ieșire, cât şi pe cel de intrare în țară.
Mai mulți polițiști în frontiere
Poliția de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, sens în care aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră au desfășurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
Restricții de circulație în Ungaria
Autoritățile din Ungaria au informat că, începând din aceasta seară, 30 aprilie, ora 23.00 şi până marţi, 1 mai ora 23.00, circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepția transporturilor de animale vii și de produse perisabile, va fi restricționată de autoritățile maghiare. Măsura este luată ca urmare a faptului că în această perioadă se celebrează Ziua Internațională a Muncii.
În perioada menționată, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria. În intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.
Recomandări ale Poliției de Frontieră
Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.
Aplicația on-line actualizează timpii de așteptare în vămi
În acest sens, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia on-line pentru autoturisme si autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro