Unii o numesc parincă, adică o combinație dintre pară și palincă. Sunt mulți producători atât la noi în țară cât și în străinătate. Metoda este veche, francezii pretind că ai au inventat-o, cu celebrul lor Calvados care este o băutură alccolică de tip rachiu, distilată din cidru de mere și pere. Dar, importantă este metoda de producere și aprecierea de care se bucură. Unii iau sticlele pentru aspectul lor inedit și le colecționează, alți pentru aroma deosebită. Oricare ar fi motivul, află cum reușesc producătorii să crească fructele în sticle și să le conserve.

Rachiu de mere

Fructe în sticlă

Cei care produc astfel de băuturi spun că pomii trebuie să fie într-o zonă ferită ca să nu agite vântul crengile și să spargă sticlele. De asemenea, sticlele se pun pe crengi când para este încă mică și se atârnă în jos, legate cu sfoară. Unii acoperă gâtul sticlei cu bandă adezivă ca să nu intre apă. Anumiți producători dau fructele cu o soluție ca să nu se strice din pricina soarelui. Alții le acoperă când e arșita prea mare. Când para a ajuns aproape de maturitate este luată din pom sticla, se spală și se umple cu rachiu din pere, mere sau prune, în funcție de fruct. Pot fi introduse mai multe pere, mere sau prune, în funcție de dimensiunea sticlei. Fructul nu este numai decorativ, dar conferă băuturii culoare, aromă și proprietăți deosebite. Acesta conține vitamine și minerale care se transmit băuturii. Odată sigilată sticla poate fi păstrată și o sută de ani.

Sticlele cu fructe în interior se vând cu prețuri de la o sută până la câteva mii de lei. După ce se consumă conținutul, sticla se sparge și apoi se poate mânca fructul, care este foarte alcoolizat, de aceea trebuie consumat puțin fiindcă te poate îmbăta rapid.

Citește și: Trucuri ingenioase cu foliile alimentare la care nici nu te-ai gândit (vezi VIDEO)

Urmărește-ne pe Google News