Deoarece abundă în proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi, fructele goji au multe efecte benefice pentru organism:
– Sunt o sursă importantă de antioxidanţi care încetinesc îmbătrânirea pielii
– Scad colesterolul rău
– Previn degradarea vederii, datorită conţinutului bogat în betacaroten, luteină şi zeaxantină
– Sunt bune pentru persoanele anemice, deoarece au un conţinut ridicat de fier şi fibre
– Cresc imunitatea deoarece sunt bogate în polizaharide
– Ajută sistemul endocrin, reglând nivelul hormonal
– Întăresc oasele şi ligamentele datorită conţinutului ridicat în minerale, în special calciu protejează sănătatea oaselor.

Reţete care conţin fructe goji

1. Smoothie
Un smoothie recomandat pentru proprietăţile lui anti-îmbătrânire este cel care combină fructele goji cu laptele de migdale. Ca să-l prepari ai nevoie de: 1 cană cu lapte de migdale (amestecă un pumn de migdale cu un pahar de apă pentru a obţine lapte pe care-l poţi strecura apoi), un pumn de fructe de pădure congelate, 1 pumn de fructe goji, 1 linguriţă de maca pudră şi o jumătate de banană. Amestecă toate ingredientele în blender.
2. Sub formă de batoane
Combinate cu diverse nuci, seminţe, fulgi de ovăz, miere de albine, fructele goji adaugă un plus de nutrienţi. Iatăo reţetă de batoane cu goji care are grijă de sănătatea creierului tău. Ca să le prepari ai nevoie de: 1 cană cu nuci crude, 1/2 cană cu seminţe de pin, 1/4 cană cu seminţe de susan, 1/2 cană cu seminţe de dovleac, 1/3 cană cu fructe goji, 1/2 cană cu caise uscate. Poţi să le păstrezi amestecul ca atare pentru a-l avea mereu la îndemână sau dacă adaugi puţin ulei de cocos/palmier, miere de albine şi lapte vegetal vei obţine un aluat lipicios. Îl torni într-o caserolă tapetată cu folie alimentară, îl presezi, îl laşi la frigider şi îl tai sub formă de batoane.
3. În cereale
Dacă obişnuieşti să consumi cereale cu lapte dimineaţa, adaugă şi 1 lingură de goji în acest amestec.
4. Amestecate cu cătină
Pentru a obţine un suc plin de vitamina C, amestecă în blender 1 lingură de goji cu 1 lingură de cătină, miere de albine, puţină zeamă de lămâie şi apă.
5. Adaugate în iaurt
Dacă preferi iaurtul la micul dejun, alege variantele simple şi adaugă în el 1 lingură de goji, câteva nuci zdrobite şi puţină miere de albine.
6. În salate
Un alt truc pentru a integra fructele goji în alimentaţia ta zilnică este acela de a le presăra peste salatele de crudităţi pe care le consumi, potrivit eva.ro.

 
 

Urmărește-ne pe Google News