Frunzele de dud sunt recunoscute in tratamentele naturiste pentru calitatile lor hipoglicemiante si astringente. Ele se folosesc ca tratament adjuvant al unor forme de diabet, precum si al gastritelor si diareii.
Planta are un caracter alcalin, infuzia ei producand o neutralizare a hiperaciditatii in cazurile de ulcer gastroduodenal si in gastrita hiperacida.
Frunzele de dud au, de asemenea, calitati laxative, antiscorbutice, depurative si tonice, fiind indicate in astenii, constipatie si afectiuni pulmonare. Din aceste frunze se realizeaza o infuzie – o lingura de planta la o cana cu apa. Se beau zilnic, pe stomacul gol, doua cani de infuzie calduta.
In cazurile de diabet, frunzele de dud se asociaza cu teci de fasole, frunze de nuc si fructe de afin, toate uscate. In cazurile de ulcer, frunzele de dud se asociaza cu iarba de coada-calului, patlagina si sunatoare.

 
 

Urmărește-ne pe Google News