Gigantul a anunțat că va deține în continuare 30% din divizia respectivă, numită Fujitsu Connected Technologies.

Marea retragere japoneză

Mișcarea subliniază retragerea giganților japonezi cu picioare de lut din domeniul smartphone-urilor, concomitent cu creșterea în popularitate a dispozitivelor Apple și Samsung, dar și a terminalelor ieftine produse de către grupurile chineze Huawei, Oppo, Vivo și Xiaomi.

În acest moment, doar Sony, Sharp și Kyocera mai produc smartphone-uri. Sharp este controlat de către grupul taiwanez Foxconn, care deține două treimi din titluri.

Companii ca Panasonic, Toshiba, Casio, Hitachi s-au retras către zone mai profitabile.

Fujitsu este una dintre cele mai mari companii din domeniul serviciilor IT, după IBM, HP Enterprise și Accenture. De asemenea, mai produce semiconductori, aparate de aer condiționat și servere.

Concernul japonez a vândut la finele anului trecut 51% din divizia de PC-uri către grupul chinez Lenovo.

De asemenea, anul trecut Fujitsu s-a separat total de grupul industrial Fuji Electric. Acesta din urmă avea acțiuni la Fujitsu, fiind cel mai mare acționar, iar Fujitsu avea acțiuni la Fuji. Cele două conglomerate s-au separat total, vânzându-și participațiile.

Fujitsu, diferit de Fujifilm sau Fuji Heavy Industries

Fujitsu nu trebuie confundat cu Fuji Heavy Industries, care produce avioane și deține constructorul auto Subaru. De asemenea, este diferită de Fujifilm, producătorul camerelor digitale și copiatoarelor Fuji. Fujifilm a anunțat că va prelua Xerox, compania americană care a revoluționat copiatoarele și a redefinit ceea ce înseamnă calculator.

 
 

Urmărește-ne pe Google News