Ali Khamenei s-a rugat la Universitatea din Teheran, iar miile de oameni prezenți la funeralii au scandat mesaje precum „moarte Israelului” şi „moarte Americii”.

Ismail Haniyeh va fi înmormântat vineri în Qatar, acolo unde el era stabilit.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Israelul, care este acuzat de Iran și de Hamas, că a lansat atacul din Teheran în care a fost ucis Haniyeh, nu a revendicat responsabilitatea pentru lovitură.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a ordonat lovirea directă a Israelului, ca represalii pentru uciderea lui Ismail Haniyeh, au declarat trei oficiali iranieni citat de The New York Times.

Uciderea liderului Hamas, precum și a celui mai important comandant al Hezbollah, Fuad Shukr, într-un raid aerian israelian asupra Beirutului alimentează temerile de la nivel internațional în legătură cu o extindere a războiului dintre Israel și Hamas în Orientul Mijlociu.

Aripa armată a Hamas a transmis într-un comunicat că uciderea lui Haniyeh va „duce bătălia la noi dimensiuni şi va avea repercusiuni majore”.

„Toate fronturile rezistenţei se vor răzbuna pentru sângele lui Haniyeh”, a declarat și Ali Akbar Ahmadian, secretarul Consiliului Suprem de Securitate Naţională al Iranului, pentru agenţia de presă semioficială Mehr.

El a făcut referire la așa-numita Axă a rezistenței, o alianţă menită să opună rezistenţă influenţei israeliene şi americane în Orientul Mijlociu și care include Hamas, mişcarea Hezbollah din Liban, mişcarea Houthi din Yemen şi diverse grupări armate şiite din Irak şi Siria.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News