„Averse care vor acumula 25…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină”, a transmis ANM la ora 18.51.

Meteorologii au precizat că acest cod portocaliu de ploi este valabil între orele 19.10-20.10, doar că în centrul Bucureștiului deja ploua torențial în momentul emiterii mesajului.

Apoi, populația din Capitală a fost avertizată prin sistemul RO Alert la ora 19.04, dar mesajul conținea erori.

În mesaj, scria mai întâi în limba română că sunt „frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii și mari, averse care vor acumula local 25 l/mp. Perioada de manifestare 19:10-20:10”, iar oamenii au fost sfătuiți să evite deplasările și să ia „măsuri de adăpostire și autoprotecție”.

Doar că în același mesaj RO Alert, dar în limba engleză, scria că intervalul de valabilitate este 17.10-18.15, când în București nu începuseră ploile torențiale.

Ploi torențiale, vijelii și grindină în aproape toată țara. Care sunt zonele vizate

După valul de caniculă, urmează furtuni și ploi torențiale, potrivit meteorologilor ANM, care au emis un cod portocaliu care vizează județele din zona de munte și un cod galben valabil pentru aproape toată țara.

Sudul Banatului, Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia, Dobrogea continentală și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor afla sub cod galben de vreme instabilă până pe 25 iulie, la ora 10.00.

Citeşte întreaga ştire: Ploi torențiale, vijelii și grindină în aproape toată țara. Care sunt zonele vizate

Urmărește-ne pe Google News