În urmă cu un an, imaginile au fost prezentate de mai multe publicații drept „dovada” unei pretinse conspirații împotriva noilor procurori șefi numiți la începutul anului de președintele Klaus Iohannis, scrie G4 Media, care precizează că în realitate, cei patru sărbătoreau ziua de naștere a procurorului Horațiu Radu. Unul dintre cei prezenți la întâlnire, jurnalistul Alex Costache scrie la G4 Media.

Dosarul a fost clasat de procurorul Robert Fleckhammer, recent numit șef al unei secții din DIICOT. Victimele filajului au făcut însă plângere împotriva ordonanței de clasare, acuzând faptul că ancheta a fost efectuată superficial, că nu a verificat o serie de informații-cheie, dar că a ținut în schimb să se asigure că autorii filajului nu lucrează pentru vreunul dintre serviciile de informații și că acțiunea ar fi avut un caracter ”pur jurnalistic”, relatează G4 Media.

Din ordonanța de clasare a dosarului rezultă că au fost cel puțin zece persoane implicate în operațiunea de filaj, notează publicația.

Pe listă se află Dan Andrei Năstase, care s-a prezentat drept fotoreporter la publicațiile CanCan și Gândul, deținute de Radu Budeanu. Năstase a declarat în timpul anchetei că a fost însoțit de Dragoș Dumitru, Florin State, Cătălin Florin Guță, Alexandru Marius Ioniță și Elena Lorena Dobrică, care a condus mașina cu care împreună cu prietenul ei, Dan Andrei Năstase, s-au deplasat la restaurant pentru a executa filajul.

Pe lângă cele șase persoane de mai sus, la operațiunea de filaj a mai participat Vlad Eugen Dragomir, un fost polițist de frontieră, care s-a prezentat drept jurnalist angajat la firma WebEditing Developement SRL, deținută de soția lui Radu Budeanu.

Dragomir la rândul său a precizat în timpul audierilor că a mai lucrat cu alți colegi, menționând alte trei nume: Adi, Ionuț și Grig, dar și că
a venit la restaurant cu o Skoda Octavia albă împrumutată de la prietenul său, Gabriel Ionuț Olaru, fost ofițer SRI.

Citește continuarea, pe G4 Media.

Foto: captură România TV

 
 

Urmărește-ne pe Google News