FOTO| Gabriela Firea a plantat un copac în „Parcul 100 de stejari”Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Copacul era deja rezervat pentru primarul general, având agățat de el o hârtie cu numele edilului- șef. Gabriela Firea i-a cerut Tomniței Florescu, viceprimarul Capitalei, să o ajute. Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, i-a dat și e o mână de ajutor Gabrielei Firea.

Evenimentul nu a fost lipsit de momente neplăcute. Vântul i-a creat probleme primarului Gabriela Firea, astfel că la sosirea la eveniment i-a căzut eșarfa- tricolor pe care-o purta. Și-a pus-o la loc, dar i-a căzut din nou când dădea mâna cu oficialii străini, moment în care a decis să renunțe de tot la ea.

Încă un moment stânjenitor a fost atunci când traducătorul român nu a știut exact numele și funcția oficialilor lituanieni prezenți la eveniment.

Amenajat pe o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați, parcul în care vor fi plantați 100 de stejari va avea o dublă semnificație. “El devine astfel primul parc din capitală dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918, dar totodată, și simbolul pe pământ românesc al aniversării a 100 de ani de la Restaurarea Statului Lituanian (16 februarie 1918)”, a declarat Daniel Băluță, primărul sectorului 4.

Deciziile de recalculare a pensiilor din judeţul Alba, oprite de la distribuire. „Poştăriţa ne-a spus că trebuie toate revizuite”. Ministerul Muncii cere clarificări
Recomandări
Deciziile de recalculare a pensiilor din judeţul Alba, oprite de la distribuire. „Poştăriţa ne-a spus că trebuie toate revizuite”. Ministerul Muncii cere clarificări

La eveniment au participat Daniel Băluță, primarul sectorului 4, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, reprezentanți ai Ambasadei Republicii Lituania în România, ai corpului diplomatic și ai organizațiilor internaționale acreditate în România, precum și ai ministerelor și instituțiilor implicate în realizarea acestui proiect. Invitat de onoare a fost E.S. Dl. Viktoras Pranckietis, președintele Parlamentului Republicii Lituania.

::placeholdeR–>


CITEȘTE ȘI:

#salvatipipera | Sensuri unice în cartierul Pipera. Cum ar putea fi reconfigurată zona, cu investiții minime – VIDEO


 

Google News Urmărește-ne pe Google News