“Majorarea de capital este necesară pentru ca aceste companii nou înființate să poată dezvolta proiecte în domenii precum sănătate, protecție civilă, reabilitare și consolidări, iluminat public”, transmit reprezentanții PMB.
Compania Municipală Consolidări solicită o majorare de 17.230.000 lei pentru achiziționarea unor utilaje speciale necesare pentru punerea în siguranță a a clădirilor cu risc seismic.
În ceea ce privește Compania Municipală Medicală, se propune o majorare de 6.000.000 lei, precum și un împrumut temporar de 6.000.000 lei, pe baza de convenție, de la bugetul Capitalei.
Compania Municipala Eco Igienizare, care se va ocupa de deratizarea și dezinsecția la nivelul municipiului București, solicita o majorare de capital de 6.000.000 lei, bani necesari pentru achiziționarea de autovehicule, autoutilitare și alte utilaje necesare desfășurării activității.
Compania Municipala Protecție Civilă și Voluntariat, care are ca obiect de activitate protecția civilă și situațiile de urgență, solicită o majorare de 11.364.000 lei, suma fiind prevazută pentru achiziționarea unei clădiri pentru cursuri de instruire și cazarea cursantilor, un teren pentru centrul de instruire și o sala pentru pregătire fizică.
Astfel, Compania Municipală Parking, care are ca obiect de activitate construirea de parcări noi, dar și întreținerea și modernizarea celor existente, propune o majorare de 20.000.000 lei, suma fiind solicitată pentru modernizarea parcărilor (2.050 de indicatoare de informare, 200 automate parcare, 51 sisteme de camere video, 21 cabine de paza, 21 aer conditionat mobil), dar și pentru achiziția a 10 freze pentru zăpadă și 6 automobile.
Pentru Compania Municipală Străzi Poduri și Pasaje (care se va ocupa de modernizarea si reabilitarea străzilor din Capitala, precum și de reabilitarea/construirea de poduri si pasaje) propune o majorare de 50.136.370 lei, suma urmând să fie folosită pentru dotarea companiei cu utilaje noi, de mica și mare mecanizare, necesare pentru lucrări de reparații ale sistemului rutier, poduri si pasaje, cât și pentru lucrari de reabilitare ale sistemului rutier și pentru o minima dotare în programe informatice necesare.
În ceea ce privește societatea Trustul de Clădiri Metropolitane SA, care are ca obiect principal de activitate construirea de locuinte sociale și pentru tineri, aceasta propune o majorare de 25.240.000 lei.
Pentru Compania Municipala Dezvoltare Durabilă, care va realiza studii de oportunitate, fezabilitate și proiecte tehnice pentru obiectivele de investiții ale Capitalei, se propune o majorare de capital de 15.000.000 lei.
În cazul Companiei Municipale Imobiliare (care se ocupă cu întreținerea, modernizarea și dezvoltarea fondului locativ) se propune o majorare de 56.777.000 lei, sumele fiind necesare pentru cumpărarea și valorificarea de imobile, precum și pentru achiziționarea a trei autoutilitare.
Pentru Compania Municipală Managementul Traficului, care va implementa sisteme moderne pentru fluidizarea traficului în Capitală, se solicita o majorare de 3.875.840 lei, bani care vor fi utilizați pentru dotarea companiei cu utilaje, un sistem integrat call- center, mașina de marcat pista de biciclete, aparat sudura fibra optică, tester fibra optica, autoutilitara, pachet licente software.
În cazul Companiei Municipale Iluminat Public propune o majorare de 5.514.750 lei.
De asemenea, pentru Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spatiului Verde se propune o majorare de 9.631.000 lei, necesari pentru achiziționarea de mijloace fixe și obiecte de inventar.
Compania Municipala Tehnologia Informației, care va asigura servicii de mentenanță colectivă și predictivă pentru echipamentele hardware și care va dezvolta soluții si aplicații software pentru PMB și instituțiile subordonate, solicită o majorare de 3.570.000 lei.
Compania Municipală Pază și Securitate, care va asigura servicii de pază și securitate pentru PMB și instituțiile subordonate, dar și pentru alte obiective publice, a solicitat o majorare de 11.200.600 lei.
În cazul Companiei Parcuri și Gradini se propune o majorare de 10.000.000 lei.
SC Service Ciclop SA cere o majorare de 9.960.000 lei, bani prevăzuți pentru retehnologizarea și modernizarea atelierelor, precum și pentru modernizarea spațiilor în care se desfășoară activitatea de service.
Tot mâine, pe ordinea de zi figurează un proiect ca un important bulevard din București să se numească Bulevardul Regele Mihai I .
CITEȘTE ȘI:
Pacea din familia regală ține până la sfârșitul doliului. Principele Nicolae și Principesa Margareta se confruntă în ianuarie la tribunal
VIDEO|Criminala de la metrou citea rugăciuni seara. Ce spune colega ei de cameră