Românca urma să nască al doilea copil prin cezariană pe 28 februarie 2019. Tânăra a ajuns, însă, la maternitatea spitalului universitar Basildon din Essex cu trei zile mai devreme după ce i s-a rupt apa, conform Essex Live.

Medicii au încercat, fără succes, să îi inducă nașterea pentru ca în seara următoare să îi facă operația de cezariană. Pe 26 februarie, Gabriela Pintilie a născut o fetiță sănătoasă.

Tânăra a început să piardă sânge și a fost dusă de urgență în sala de operație. Gabriela Pintilie a suferit o hemoragie puternică, iar șapte ore mai târziu a murit.

Chemat în instanță să depună mărturie în calitate de specialist, ginecologul Malcolm Griffiths a explicat că, la jumătate de oră de la naștere, Gabriela a pierdut 600 de mililitri de sânge, o cantitate normală în cazul unei cezariene. O jumătate de oră mai târziu, românca a mai pierdut doi litri de sânge.

Echipa medicală a cerut sânge și coagulante. Gabrielei i-au fost administrate două unități din grupa universală 0 de sânge și alte șase unități din grupa sa de sânge. Potrivit sursei citate, medicii nu i-au administrat româncei deloc coagulante.

„Personalul medical din sala de operație nu știa că spitalul dispunea de coagulante. Gabriela nu a primit toată cantitatea de sânge și nici coagulante”, a explicat în instanță medicul ginecolog Malcolm Griffiths, conform sursei citate.

Din raportul departamentului de transfuzii reiese că medicii au avut la dispoziție opt unități cu sânge, însă două dintre acestea nu au fost folosite și returnate ulterior.

Întrebat cum a fost posibilă confuzia, Griffiths a confirmat că a fost vorba despre o eroare în comunicare.

Mai mult, expertul a menționat că românca nu a primit îngrijirile corespunzătoare nici înainte de operația de cezariană.

Decizia a se renunța la nașterea indusă a fost luată de medici după mai multe ore de tergiversări pe motiv că maternitatea era supraaglomerată, iar medicii interveneau la un caz la care apăruseră complicații.

Familia Gabrielei a dat în judecată maternitatea, iar procesul se desfăşoară la tribunalul din Chelmsford.

Sursa foto: Ziarulromanesc.net

Urmărește-ne pe Google News