“Colegii de la Piatra Neamț au strâns o echipă multidisciplinară și principala noastră preocupare este cercetarea la fața locului. Aceasta pentru că trebuie să ținem cont în variantele de anchetă ulterioare, de elemente de probă pe care le putem ridica de acolo, dincolo de distrugerile cauzate prin incendiu.(…) Este clar că sunt probe compromise, este vorba despre incendiu, dar toate activităţile se desfăşoară pentru a vedea cât mai putem să folosim de acolo. În paralel, vor fi desfășurate mai multe activități, ele vor fi specifice acestui tip de ucidere din culpă, de accident produs într-o unitate medicală”, a declarat Gabriela Scutea, duminică, la Digi 24

Procurorii Parchetului General au început cercetările în secția ATI de la Piatra Neamț. Procurorul general al României a declarat că este clar că mai multe probe sunt compromise, însă din ceea ce se poate folosi și în baza altor expertize se va stabili ce s-a întâmplat.

“La astfel de incidente nu putem să știm decât momentul în care începe, sfârșitul cercetării la fața locului în funcție de toți specialiștii care sunt acolo va fi când vor avea certitudinea că nu le-a scăpat niciun detaliu din locul afectat. Având în vedere că intervenția ISU a fost destinată să înlăture orice posibilă continuare a incendiului, practic există o gestiune a locului faptei de către persoanele specializate ale MAI. Avem toată încrederea că securitatea locului faptei a fost păstrată în acest tip”, a mai explicat Gabriela Scutea.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul.

Marius Iacob și Eduard Ilie au fost desemnați să coordoneze investigația incendiului izbucnit sâmbătă seară la Secția ATI COVID din Spitalul Județean Piatra Neamț. Sunt procurorii care au condus anchetele în alte două incendii de proporții, cel de la Maternitatea Giulești, din 2010, și cel de la Colectiv, petrecut în 2015.

 
 

Urmărește-ne pe Google News