Purificatorul de apă pentru «muntomani»

Baltă, lac, râu sau izvor, acest aparat te ajută să-ţi astâmperi setea, indiferent de sursa de apă. Practic, cu ajutorul razelor ultraviolete, aparatul stopează germenii să se mai reproducă. Astfel, nu va mai fi nevoie să te cari după tine cu butoiul sau sticlele de apă plată, atunci când pleci într-o drumeţie mai lungă.

Bateria externă/solară

Pe plajă sau în vârful muntelui nu prea găseşti prize şi oricât de indicat ar fi să stai departe de tehnologie, e păcat să trăieşti atâtea amintiri plăcute fără să le păstrezi. În lipsa unei surse de curent electric, poţi apela la un încărcător solar universal. Tu faci plajă, telefonul sau aparatul foto se alimentează de la soare. Asta numesc eu vacanţă din care te întorci cu “bateriile încărcate”.

Husa rezistentă la apă şi nisip

Dacă nu te murdăreşti pe tălpi de nisip sau nu-ţi intră o scoică în slip, nu mai e vacanţă, dar cu telefonul ce-ai avut? De-aia nu e bine să-l laşi să facă “nudism”, că “face pietre” la circuitele integrate de la atâta nisip “înghiţit”. Îmbracă-ţi telefonul sau tableta corespunzător, cu huse antinisip, rezistente la apă. Poţi apela la variantele ieftine, universale sau la huse fabricate special pentru modelul tău.

Boxe portabile

Dacă eşti genul care preferă ca vecinii de pe plajă să asculte muzica ta în loc de Radio Vacanţa sau ai chef să dai discotecă pentru veveriţe şi urşi, nu-ţi recomandăm. Dar e ok dacă muzica ta preferată este ascultată în surdină, în timpul unui popas. Piaţa de tehnologie e plină de boxe portabile, care se pot conecta la telefon prin usb sau bluetooth.

Set de lentile pentru telefon

Dacă vrei să păstrezi amintiri spectaculoase din vacanţă, fără să te cari cu obiectivele după tine, poţi apela la lentilele pentru smartphone. Se pot monta pe camera foto a oricărui telefon şi ai 3 moduri de fotografiere: Fish Eye, Wide Angle (pentru cadre largi şi peisaje care îţi taie respiraţia) şi Macro (ca să surprinzi bondarii din florile de mac).

 
 

Urmărește-ne pe Google News