Klaus Iohannis a spus „comemorarea de astăzi”, în loc de „ceremonia de astăzi”, potrivit imaginilor difuzate de Administrația Prezidențială.

După terminarea alocuțiunii, ca de obicei, discursul a fost publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale, dar acolo nu apare „comemorarea”, ci „ceremonia”.

„Doamnelor și domnilor, Ceremonia de astăzi reprezintă fotografia de moment a multor ani de muncă din partea sportivilor, a unor generații tinere de oameni în sport, a unei istorii îndelungate cu multe bucurii, dar și cu provocări” este textul în forma corectă.

Decoraţiile acordate de Klaus Iohannis sportivilor medaliați la Paris

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe sportivii olimpici şi paralimpici care au obţinut medalii la Paris, dar şi antrenori şi foste glorii. La eveniment a fost prezentă şi Nadia Comăneci.

Printre sportivii decoraţi în Sala Unirii din Palatul Cotroceni s-a numărat şi gimnasta Sabrina Voinea, care a fost defavorizată de arbitre în finala olimpică de la sol.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 45

La aceeași ceremonie, drapelul României i-a fost înmânat lui Iohannis de Mihaela Cambei şi Alexandru Bologa.

Cine a primit decorații:

Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Ofiţer – Elisabeta Lipă

Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler – Mihai Covaliu

Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler – George Boroi, Camelia Potec

Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler – Florin Mişcă

Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler – Ancuţa Bodnar, Simona Radiş

Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler – Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu

Ordinul Meritul Sportiv Clasa I – Adriana Adam, Amalia Bereş, Andrei Cornea, Marian Enache, Maria Lehaci, Ştefania Petreanu, David Popovici, Maria Magdalena Rusu

Ordinul Meritul Sportiv Clasa a II-a cu o baretă – Mihaela Cambei, Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen,

Ordinul Meritul Sportiv Clasa a III-a cu două barete – Ana Marria Bărbosu

Ordinul Meritul Sportiv Clasa a III-a – Sabrina Voinea

Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler – Antonio Colamonici, Adrian Rădulescu

Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler – Adrian Ionescu, Corina Moroşan

Ordinul Meritul Sportiv Clasa I – Alexandru Bologa

Ordinul Meritul Sportiv Clasa a III-a cu două barete – Camelia Ciripan

Cine sunt sportivii români medaliați la JO de la Paris

La Jocurile Olimpice de la Paris, sportivii români au câştigat trei medalii de aur, patru de argint şi două de bronz, adică 9 medalii.

Au obţinut aurul Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiş şi Victoria Ştefania Petreanu la canotaj – opt rame cu carmaci (8+), Andrei Sebastian Cornea şi Marian Florian Enache la canotaj – dublu vasle (2x) şi David Popovici la înot – 200 m liber.

Au urcat pe treapta a doua a podiumului Mihaela Valentina Cambei la haltere – 49 kg, Gianina Elena van Groningen şi Ionela Livia Cozmiuc la canotaj – dublu vasle categorie uşoară (L2x), Ioana Vrînceanu şi Roxana Iuliana Anghel la canotaj – dublu rame (2-) şi Simona Geanina Radiş şi Nicoleta Ancuţa Bodnar la canotaj – dublu vasle (2x).

Au câştigat bronzul David Popovici la înot – 100 m liber şi Ana Maria Bărbosu la gimnastică artistică – sol, aceasta din urmă după un apel la TAS.

La Jocurile Paralimpice, sportivii români au câştigat două medalii: Alexandru Bologa – aur la para judo şi Camelia Ciripan – bronz la para tenis de masă.

Urmărește-ne pe Google News