Asistenți sociali, educatori, psihologi, profesori, muncitori, oameni simpli – cu toții au fost omagiați joi, de 8 Martie, la Timișoara. Copii orfani de la mai multe centre din județul Timiș au format comisii speciale și au votat persoana de care au prins cel mai mare drag, care i-a ajutat cel mai mult în drumul lor din viață de până acum. Fie că vorbim despre asistenți sociali, educatori, psihologi sau chiar directori de centre sau de instituții, ei sunt cei care înseamnă „familie” pentru orfanii din Timiș.
Gala Mama nu este o gală în care cei invitați fac doar act de prezență și își etalează ținutele de seară. S-a ținut ziua, într-o clădire de afaceri din Timișora, unde copiii instituționalizați au putut să-și exprime respectul față de cei pe care îi consideră familia lor.
::placeholdeR–>
Au fost mai multe categorii de premii, iar unii oameni au fost atât de implicați încât au obținut chiar și două premii. Sunt doar niște diplome și trofee, dar în familiile copiilor instituționalizați din județul Timiș înseamnă enorm.
Cei care n-au avut cui să spună „mamă” de-abia au prididit cu mesajele de „La mulți ani” pentru femeile care i-au ajutat într-un mod profesionist. Copiii orfani din Timiș au reușit să aleagă cel mai bun asistent social, cel mai ascultător psiholog, cel mai bun educator, cel mai bun manager de caz sau cel mai implicat ONG.
Cel mai bun proiect pentru incluziunea socială a tinerilor instituționalizați a fost desemnat „Ajungem Mari Timiș – Îndrăznește să visezi”, cel mai bun asistent social este Emanuela Lăcătușu, cel mai ascultător psiholog este Maria Catarov, Denis Buta este cel mai bun șef de centru, Vera Faraon este cel mai bun educator, iar tot Emanuela Lăcătușu este cel mai bun manager de caz.